logo

Най-екзотичният плаж на Гърция е на един хвърлей от България

Най-екзотичният плаж на Гърция е на един хвърлей от България

Тигания дълго време беше известен само на малцина познавачи

И тази година Гърция е една от най-търсените летни дестинации. Въпреки това, за тези, които са склонни да чуват познат език наоколо, има плаж, на който ще се чувстват сякаш се намират в далечна и екзотична земя.


Считан от мнозина за най-екзотичен плаж в Гърция и това е Тиганя. Това е див плаж, до който е малко по-трудно да се стигне, затова хората го наричат плаж Лабиринт.

Неизвестните Перхентийски острови - не по-лоши от Малдивите, но в пъти по-евтини

Защо самолетните билети са толкова евтини?

Има още имена, като плаж Хаваи заради екзотиката, но също така и Града на духовете. Както и да го наричате, важно е да знаете за какъв плаж става дума.
Разположен между плажовете Криарици и Климатария, Тиганя е известен с мекия си фин пясък със златист цвят и чисто море, всичко това допълнено от красиви скали.


Състои се от три части, едната е подходяща за кемпери, а другите две имат крайбрежни барчета и чадъри от палмови листа. Макар и не много известен, плажът се посещава от години, когато беше истински скрития диамант на Ситония.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

euromebel

euromebel 28.02.2020 15:15

мебели по поръчка https://euromebel.com/

Anonimus

Anonimus 29.02.2020 6:44

Тиганя на гръцки значи просто...тиган. Формата му е такава, наподобява. Близо е до Сикия и "забраненият град" (всъщност недостроеният град). Ситония, гледа към Атон, но е почти на носът и там е малко земетръсна зона.

Jurasik

Jurasik 29.02.2020 12:49

Тези които стопанисват плажа се държат отвратително. Не може да си изберете вие къде да се разположи те на плажа-там където те ви кажат. Ако сте с багаж ви проверяват какво носите.