Неизвестните Перхентийски острови - не по-лоши от Малдивите, но в пъти по-евтини

Неизвестните Перхентийски острови - не по-лоши от Малдивите, но в пъти по-евтини

Тук дори няма пътища, усещането е, че скъсвате с цивилизацията

Почивка на райски остров - това е върховната мечта на много туристи. Когато става въпрос за най-желаната ваканция, всички се псещат за Малдивите, Сейшелите, Филипините ...

Но светът е огромен и в него има места, макар и не толкова популярни, но всъщност не отстъпващи на известните курорти. Само докато и те не станат популярни. И това е чудесна причина да се възползвате от тази ситуация докато е време, за да се отпуснете интересно, весело и много евтино.

Най-северната пясъчна пустиня на планетата - сибирското село Шойна

Перхентийските острови, разположени в Тайландския залив, се превърнаха в истинско откритие за мен. Те принадлежат на Малайзия, малцина са ги чували, но са наистина красиви. Въз основа на личния си опит, ще говоря за плюсовете и минусите на почивката на Перхентийските острови.


Акценти

Перхентийските острови могат спокойно да се сравняват със Сейшелите. На пръв поглед определено няма да откриете разлики: същата бистра вода, божествена природа, разкошни плажове, богата флора и фауна.

Тези острови са подходящи за любителите на уединен релакс.

Инфраструктурата тук е слабо развита, изобщо няма пътища. Движението е възможно пеша или по вода. Тук можете напълно да се почувствате разведени с цивилизацията. Екзотика добавят дивата джунгла и кораловите рифове.

Музеи за туристи със здрави нерви

Перхентийските острови са идеални за любители на гмуркането и просто любители на плуване с шнорхел, за да разгледат подводния свят.


Висок сезон

Както при всеки тропически острови, има дъждовен сезон. По това време е по-добре да се въздържате от посещение на Перхентийските острови, удоволствието от такова пътуване ще бъде съмнително. Високият сезон е периодът от май до септември. Именно тогава времето е великолепно, благоприятно за плуване и придобиване на бронзов загар.


Цени

Ако природата, морето и плажовете могат да бъдат сравнени безопасно със скъпите Сейшели, тогава всичко останало, абсолютно не е така. Цените на Перхентийските острови са много достъпни. Това се отнася за храна, посещения в кафенета и хотелски цени. Единственият скъп разход е алкохолът. Както във всяка мюсюлманска страна, да се добави е трудно и само за много пари.


Забавления

Децата на островите ще скучаят. И някои възрастни също. Както споменахме по-горе, инфраструктурата тук е слабо развита, практически няма забавления. Най-добрият начин да разнообразите вечерите си е да седнете в кафене или да гледате шоутата, които се изнасят в хотелите за туристи.

Единствените наистина смислени екскурзии могат да се считат разходките с лодка.
По време на тях туристите ще имат възможността да се възхитят на красотата на местната природа, която наистина е в състояние да впечатли. По пътя ще откриете коралови рифове с изключителна красота, малки акули, морски костенурки и други екзотични обитатели на морските води.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

http://tools.eti.pw/coronavirus-covid-19-map.php

http://tools.eti.pw/coronavirus-covid-19-map.php 07.03.2020 16:41

http://tools.eti.pw/coronavirus-covid-19-map.php