logo

Музеи за туристи със здрави нерви

Музеи за туристи със здрави нерви

Бебета в спирт, жена, превърнала се в сапун и много други шокиращи неща, могат да се видят в тези експозиции

Музейните колекции не винаги се състоят от шедьоври на изкуството и са приятни за окото. Някои музеи предпочитат напълно различни експонати.


Катакомби на капуцините в Палермо

Намира се в криптата на капуцинския манастир. Отначало там са погребвани само монаси, после представители на градския елит. За да оставят останките, трябвало да се копаят нови коридори. Всичко има повече от осем хиляди души.

Как живеят в най-бедната държава в света?

Уникалността обаче се крие във факта, че благодарение на сухия и хладен въздух много тела са мумифицирани. По-късно телата вече са били балсамирани съзнателно. В момента в катакомбите има мрачно изложение на тела, които седят и стоят, облечени по модата на своето време. Има различни коридори - монаси, свещеници, деца, занаятчии.


Музей Дюпютрен в Париж

Основан е през 1835 г. от лекаря Матийо Орфил и е кръстен на хирурга Гийом Дюпютрен.

Музеят представя различни аномалии на човешкото тяло, на първо място - спиртосани ембриони с патологии. Колекцията има над 6000 експоната. 


Музей на медицинската история във Филаделфия

Друга колекция от редки патологии, включваща черва с дължина почти 12 см, бебета с аномалии в спирт, жена с рог в челото и женско тяло, превърнато в сапун след погребение. 

Нещо изумително ще се случи с вас, ако стъпите на Южния полюс

Музей на паразитите в Токио

Колекцията съдържа 45 хиляди паразити от всички видове в колби и карти на районите на тяхното разпространение. Сред експонатите е огромн лентова тения, дълга почти 9 метра.

Извадена е от японец, който ял сашими от сурова речна риба. Тъй като музеят е създаден с образователната цел да разкаже на човечеството за най-опасния враг, посещението е безплатно. 


Костница в Кутна Хора

Параклисът „Вси светии“ е построен в центъра на старо гробище, което е било популярно, тъй като игуменът на местния цистерциански манастир донесъл малко земя от Голгота там. Когато нямало къде да бъдат погребани, телата започнали да се съхраняват в криптата на параклиса. След като манастирът е затворен, семейство Шварценберг купува земята.

Те наредили на дърворезбаря Ринта да придаде на костите артистичен вид. Така църквата се превърнала в истински дворец на мъртвите. Полилеите, канделабрите и цялата украса на параклиса са направени от кости. Гербът на Шварценберг също е облицован с кости.


Кунсткамера в Санкт Петербург

Петър I започнал да събира различни странности.Асортиментът ще зарадва всеки лекар или биолог - ембриони с две глави, сиамски близнаци, бебета с различни вродени дефекти.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

firebg

firebg 24.02.2020 10:27

пожарни касети http://www.firebg.org/bg/products/64/65/