logo

7 много грешни схващания за китайците, ще се срамувате, че сте повярвали в тях!

7 много грешни схващания за китайците, ще се срамувате, че сте повярвали в тях!

Когато чуете как китайците общуват, изглежда, че те подреждат нещата безкрайно, абсолютно не се смущават в изразите

Може би за китайците има най-много слухове, клишета и предразсъдъци, които често са странни и напълно диви. Fair "Subtlety" ще се опита да коригира ситуацията, поне отчасти.

И така, какви погрешни схващания за жителите на Поднебесната империя се считат за най-упорити и освен това не отговарят на реалността?

1. Карат се

Когато чуете как китайците общуват, изглежда, че те подреждат нещата безкрайно, абсолютно не се смущават в изразите. И ако не знаете езика, тогава дори когато някой китаец ви се извини, лесно можете да останете с впечатлението, че той проклина целия ви род до седмо коляно. Всъщност те изобщо не са скандални, просто имат такъв език – изискващ груби интонации. И говорят високо.

2. Обсебени са от здравословния начин на живот

Този мит възникна, защото не е толкова лесно да срещнеш китаец с наднормено тегло. А и защото старите хора постоянно тренират на симулатори в парковете - и всеки все дъвче някакви водорасли, поръсени със странни гъби. Но при всичко това китайците се оказаха най-пушещата нация в света - за една година те изпушват една трета от всички цигари, произведени в света.

Този райски остров съвсем скоро ще стане по-известен от Малдивите СНИМКИ

3. Ядат боклуци

В очите на някои китаецът е човек, който всеки ден пълни стомаха си с всичко, което пълзи, лети на мембранни крила или се крие в кората на дърветата. В действителност жителите на повечето големи китайски градове са напълно чужди на всички тези кулинарни експерименти.

Те ядат приблизително едно и също нещо всеки ден: ориз, зеленчуци, риба, месо. Няма скакалци, скорпиони, прилепи. Въпреки че китайската провинция наистина се характеризира с тенденция, да кажем, да разнообразява менюто си.

4. Само плагиатстват

Докато се разхождате из китайския пазар, осеян с реплики на популярни марки, подобна мисъл идва на ум. Китайците обаче далеч не само копират, те са и талантливи изобретатели. Именно в Китай измислиха сгъваем чадър, двоен котел, вилица, свирка, меню за ресторант, мини и десетки други неща.

Това са най-скъпите градове в света за 2022 г.

5. Живейте стриктно според Фън Шуй

Светът все още вярва, че китайците не могат да направят крачка без фън шуй, те винаги ходят с компас и следят входната врата да не е срещу прозореца, а до масата за хранене винаги има огледало. Самите китайци признават, че някои от техните сънародници все още са верни на Фън Шуй - предимно много богатите хора. За обикновените китайци всичко това зависи от електрическата крушка. А комунистическата партия като цяло не одобрява подобни "феодални предразсъдъци".

6. Постоянно работят

Този мит е толкова вкоренен в съзнанието на европейците, че те дори се шегуват: ако китаецът не работи, значи спи, мъртъв или има такава работа. Всъщност китайските офис чиновници също обичат да мързелуват на работното място, а строителните работници обичат да тръгват на път рано. И като цяло обедната почивка в тази страна официално продължава два часа - каква прекомерна работа има?

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Мандалин

Мандалин 16.01.2023 4:02

Първи