logo

Ако посетите някое от тези места, ще си помислите, че сте се озовали в приказка

Ако посетите някое от тези места, ще си помислите, че сте се озовали в приказка

Замъкът на принцесата, алея на призраците, пещерата на светулките...

Има много красиви места на планетата, градове и държави с красива природа, уникална архитектура и други. Но знаете ли, че по света има места, където да се намирате, в които ако се озовете, ще бъде трудно да повярвате, че не сте в приказка!

Мадагаскар. Долината на Баобабите

Мястото сякаш беше е излязло от страниците на роман с фантастичен сюжет. Възрастта на тези дървета достига 800 години. За съжаление, това е всичко, което е останало от тропическите гори на Мадагаскар.

Ето така ще ви стъжнят живота, ако се държите гадно с хотелския персонал

Франция. Колмар

Този малък град напомня на улиците от анимационния филм "Красавицата и звяра". Помните ли как Бел се приближава до библиотеката и пее песента? Така че тук можете да почувствате тази атмосфера за себе си. Между другото, тук има 4 библиотеки.

Ирландия. Алея на сенките

Съгласете се, изглежда малко зловещо? Това е алея, засадена от букови дървета и има много тайнствени легенди за нея. Например духът на жена, наречена лейди Грей, често се среща тук.

Малдивите. Плаж на остров Ваадуху

Този плаж е особено красив през нощта. Тази невероятна гледка се дължи на голямото количество планктон край брега на плажа. И блясъкът идва от биолуминесценцията на тези малки организми.

Шотландия. Виадукт Гленфинан

Сещате ли се? Да, точно това е мястото, където е заснет Хогуордският влак във филма "Хари Потър". Освен това има невероятни гледки.

Китай. Провинция Гансу Парк Жание Данся

Тези дъговидни планини изглеждат абсолютно нереални. Този необичаен цвят, планините са придобили в продължение на няколко стотин години, в процеса на взаимодействие на минерали и червен пясъчник.

Йордания. Петра

Може би това е основната атракция на Йордания. Петра е столица на набатейското царство, изсечена директно в скалите преди повече от 2000 години. Между другото, "розовият замък" е едно от 7-те чудеса на света.

Те носят Родината навсякъде със себе си: как живеят китайските имигранти в Ню Йорк (СНИМКИ)

Исландия. Кристална пещера Скафтафел

Когато си вътре в тези пещери е трудно да повярваш, че очите ти не те мамят. Ледените образувания, преминаващи от синьо към зелено, в пещерата Скаффафел са добра причина да посетите Исландия през зимата.

Германия. Замъкът Нойшванщайн

Това е точно замъкът на принцесата, казваш, и няма да се объркаш! Замъкът Нойшванщайн е прототипът на Замъка на Спящата красавица в Дисниленд Париж. Всъщност той е абсолютно реален и е построен преди повече от 150 години от баварския крал Лудвиг II.

Нова Зеландия. Пещерата на светулките

Нова Зеландия сама по себе си е невероятно място с красиви пейзажи. Но пещерата на светулките ще ви накара да повярвате в съществуването на магията. Разбира се, има научно обяснение за този спектакъл. Всъщност има хиляди гъбични комари, които се срещат само в тази страна. Въпреки това гледките в пещерата са спиращи дъха.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай