Ако смятате, че имате проблеми и всичко в живота е лошо, вижте как живеят в Непал

Ако смятате, че имате проблеми и всичко в живота е лошо, вижте как живеят в Непал

Там работят и бебетата, веднага щом проходят

Винаги сме недоволни от нещо, нещо постоянно ни липсва. Искаме втора кола, по-голям апартамент, по-готин часовник, нищо че на този нищо му няма. Вижте как живеят децата в Непал, как трябва да оцелеят в трудни условия. След това всички наши проблеми ще ви  изглеждат пълни глупости.

Това момче живее в планините на Непал, между другото, колко години ще му дадете? Срещнах го на надморска височина от 4000 метра, пише наш бизнесмен, който редовно пътува до хималайската държава. И ако бях там доброволно, като турист, то той трябва да живее там и най-вероятно няма да може да напусне никога. Необходимо е да се работи от най-ранни години, веднага след като детето може да прави поне нещо по къщата, то започва да го прави. 

Има пирамиди, които са много по-стари от египетските, ето кои са те

Ако не се запасите с необходимото количество дърва и храсти, не можете да доживеете до пролетта. А наоколо са планината, камъни и сняг, за да донесете дърва за огрев, трябва да вървите няколко километра един път, слизайки до билото на планините, където има поне някаква гора. След това носите кошница с тегло 20 кг обратно на върха.

Условията, в които живеят децата, не могат да се нарекат другояче, освен сурови. Слабите тук не оцеляват.

Родителите нямат възможност да седят с бебетата у дома, ако не работят, няма да има храна. Ето защо, те поставят бебето в кошница, поставено върху специална превръзка, така че да може да се носи люлката зад гърба и да се ходи на полето за работа. Без отпуск  за майчинство, обезщетения и социални.

Това момиче е на 11 години, живее в малко тибетско село в Непал. Там има 20 къщи, може би 25. Всичките й развлечения са да тича вечер с деца като нея. Следобед тя гледа стадото животни, които отиват да пасат в планините, и трябва да ги следва.

Обичайна къща на непалски селяни, в центъра на помещението е печка, на която се приготвя храна и с помощта на която се отоплява жилището. Те спят точно там, а тази стая е дневната, където се приема гостът.

Това е най-тайнственото място в Индия, никога не е изследвано, защото, който доближи - умира

Има райони в Непал, където цивилизацията, дори и да пристигне, няма да бъде много скоро. Пътувах там в продължение на два месеца. Няма електричество, няма клетъчна комуникация, няма пътища, няма телевизия и радио. Живеят тук точно както преди стотици години.

След като посетите тези места, започвате да разглеждате всички наши благословии на цивилизацията по съвсем различен начин, например, тоалетна или гореща вода ... За да се сдобиете с гореща вода там, трябва да се потрудите усилено, да намерите дърва за огрев, да загреете водата и някак си да измиете. Ние, в градовете, дори не обръщаме внимание на това, и ако, не дай боже, изключат водата за една седмица през лятото - това е цяла трагедия, за която трябва незабавно да кажем на всички наши приятели и познати!

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай