Безумие: Пенсионерка плати 4000 лева глоба заради сандвич в багажа й

Безумие: Пенсионерка плати 4000 лева глоба заради сандвич в багажа й

Оказа се, че в Австралия има строги правила за внос на всякакви месни продукти, дори и вакуумирани стоки не се допускат без разрешение

Възрастна туристка беше глобена 3300 долара на митницата в Австралия заради забравен сандвич в багажа й. Ситуацията разплака пенсионерката.

77-годишната Джун Армстронг излетя от Нова Зеландия до Бризбейн, Австралия през май 2023 г. В чантата й имаше сандвич с пиле, който купи за из път и забрави. На митницата пенсионерът бе спряна и й бе наложена глоба от 3300 австралийски долара (около 3800 лева).

Пиян турист прави секс на публично място в Тайланд ВИДЕО 18+

Оказа се, че в страната има строги правила за внос на всякакви месни продукти, дори и вакуумирани стоки не се допускат без разрешение. От пътничката се изисквало да декларира сандвича при пристигането, но не е знаела за това изискване. Заради преживения стрес пенсионерката се разплака на летището.

Армстронг каза пред 1News, че живее единствено от пенсията си и глобата е равна на девет седмици от нейния доход. Туристката прекара много безсънни нощи в чудене как ще плати сметката.

Обезумял морски тюлен се нахвърли върху турист

В резултат на това жената била подпомогната от анонимен човек, който научил за злополуките й и доброволно платил таксата.

„Просто не мога да повярвам, че непознат направи това за мен. Той трябва да има добро сърце“, каза Армстронг.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки! 

Коментирай

Пешо

Пешо 26.11.2023 13:06

Звучи невероятно, но е вярно. Тази година бях там и добре ни отарашиха!

Браво

Браво 28.11.2023 5:38

Моята младежка мечта да избягам в Австралия Сега вече мога да пьтувам в целия свят Но нямам време Всичко било от пубертета Млад човек не патил без опит Всичко иска да види и да опита А австралийците са расисти личи си от тази новина Както и американците

Джери

Джери 28.11.2023 7:50

Там не можеш да отидеш с кожено яке.