logo

Две деца скитаха в джунгла над месец и оцеляха само с дъждовна вода

Две деца скитаха в джунгла над месец и оцеляха само с дъждовна вода

Седемгодишният Глауко и деветгодишният Глийсън Ферейра от щата Амазонас отишли в тропическите гори на 18 февруари, за да ловят малки птици

В Бразилия двe братчета се изгубиха в джунглата на Амазонка, скитаха там един месец и оцеляха. 

Невероятни места на планетата, в чието съществуване е трудно да се повярва ВИДЕО

Седемгодишният Глауко и деветгодишният Глийсън Ферейра от щата Амазонас отишли в тропическите гори на 18 февруари, за да ловят малки птици. След като децата не се върнали, властите започнаха мащабно издирване, което приключило на 26 февруари без резултат.

Въпреки това във вторник, 15 март, момчетата били открити на шест километра от дома им от дървосекач, който е отивал на работа. Децата чули звука на резачка и започнали да викат за помощ. Братята били в тежко състояние - казали на родителите си, че през цялото това време не са яли нищо, а пили само дъждовна вода.

„Бях възхитен, когато ги видях живи!“, заяви мъжът и призна, че ги мислел за мъртви.

Най-добрите градове за посещение тази година

Глауко и Глисън били откарани по спешност в общинската болница Маникоре. Братята трябвало да бъдат изведени от джунглата с лодка, а на кея вече били посрещнати от стотици местни жители и доброволци, които продължавали да ги търсят през цялото това време.

Сега момчетата са толкова слаби, че не могат да ядат твърда храна и са постоянно под наблюдението на лекари.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

е гати тъпия сайт

е гати тъпия сайт 21.03.2022 11:23

Глупости на търкалета...от къде я преписахте тая дивотия бре Блиц недъзи....,как ще оцелееш един месец без храна....абсурт...толкова сте некадтрни,че не можете и да преписвате като хората.