logo

Един от най-романтичните градове в Европа пропищя от туристи и...

Един от най-романтичните градове в Европа пропищя от туристи и...

На първо място, промените са свързани с круизните плавателни съдове и лайнерите

Един от най-красивите европейски градове с исторически улички се превърна в необичайно притегателно място за туристите от цял свят. За да може обстановката в миниатюрния град да бъде все така безопасна и контролируема, местните власти решиха да намалят числеността на посетителите.

На първо място, промените са свързани с круизните плавателни съдове и лайнерите. Ще им бъде разрешено да акустират само през делничните дни, а максималният брой кораби, които ще могат да останат край брега, ще намалее от пет до два. Както предава Lonely Planet, промени ще има и в рекламните кампании.

16 места, където са снимани филми, които ще ви накарат да се влюбите в Европа (ГАЛЕРИЯ)

Съветът по туризъм на Брюж е решил те да бъдат прекратени. Т.е. няма да се канят туристите в Брюж, а ще се препоръчват близки градове – Париж, Брюксел и т.н.

Най-евтините градове за баровци: Къде луксозната нощувка струва най-малко

 

Барселона също обяви война на AirBnB, Амстердам припомня на туристите, че Холандия не свърша с лалетата и кофи шоповете, Рим пък превъзпитава туристите. Във века, в който пътуването е по-лесно от всякога, туризмът е благословия, но и проклятие.

Миналата година Тайланд пък прие радикални мерки срещу наплива от туристи – беше затворен за посещения един от прочутите острови в страната. Причината тогава беше снимането на филм с Леонардо ди Каприо, което продължи 4 месеца.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай