logo

Експерти разкриха къде най-често ходят туристите и къде харчат най-много

Експерти разкриха къде най-често ходят туристите и къде харчат най-много

Проучването показа, че Банкок за четвърта година остава най-популярната дестинация

Банкок се е превърнал в най-популярният град за чуждестранните туристи от цял ​​свят. А най-много пари са похарчени в Дубай. Това показва проучване на индекса Mastercard Global Destination Cities Index.

Експертите на международната платежна система анализираха публично достъпни данни за броя на пътуващите, дошли от чужбина, както и обема на разходите им в различни градове по света.

Защо тази държава строи стотици нови летища и то за рекордно кратко време?

Проучването показа, че Банкок за четвърта година остава най-популярната дестинация - през 2018 г. повече от 22 милиона чуждестранни туристи са посетили този град. Париж и Лондон са на второ и трето място - над 19 милиона души са пристигнали в двата града.

Също така в списъка на популярните градове са включени Дубай, Сингапур, Куала Лумпур, Ню Йорк, Истанбул, Токио и Анталия.

Дубай е лидер по разходи на туристите - там те са харчили средно 553 щатски долара на ден. Мека, както и през 2017 г., е на второ място по изразходени средства, Бангкок е заел трето място.

Оценката на платежната система включва руските градове Москва, Санкт Петербург, Новосибирск, Владивосток и Екатеринбург. Москва е заела 80-то място - през 2018 г. столицата на Русия е била посетена от 2,5 милиона чуждестранни туристи (52% повече, отколкото година по-рано). Средно те са харчели 192 долара на ден в града.

Експерти разкриват скритите капани на ол инклузива

Санкт Петербург зае 118-о място в класацията. През 2018 г. 1,3 милиона чуждестранни туристи са го посетили. Но разходите на чужденците в северната столица на Русия са по-високи, отколкото в Москва - средно 269 долара на ден. В сравнение с миналата година разходите са двойни.

Броят на чуждестранните туристи и техните разходи се увеличават всяка година.

Във всички области в класацията на GDCI броят на туристите, идващи от чужбина, нараства средно с 6,5% в сравнение с 2009 г., а разходите им нарастват средно със 7,4%.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай