logo

Италиански град е столица на грозниците и се гордее с това

Италиански град е столица на грозниците и се гордее с това

От 1879 година селището с население 2000 души е дом на „Клуб дей Брути“

Сгушено в долина между Апенините и Адриатическо море в Централна Италия се намира Пиобико – красиво средновековно градче с големи каменни сгради, обградено от гъсти гори.

Въпреки прекрасния пейзаж, Пиобико е известен с грозотата на своите жители.

От 1879 година селището с население 2000 души е дом на „Клуб дей Брути“ – „Клубът на грозните“. Това е асоциация, чиито членове вярват, че „човел е това, което е, а не това, което изглежда“.

Кралството на жените – където мъжът никога не е шефът

След няколко поколения това, което започнало като утопична идея, се разгърнало в световно движение. Днес т.нар. Асоциация на грозните хора има над 30 000 члена в 25 подразделения в целия свят, съобщава Би Би Си.

Първоначално „Клуб дей Брути“ е замислен като услуга за намиране на партньор на самотните жени в града. Докато се развивал местните жители приели за своя мисия задачата да напомнят на обществото, че вътрешната красота е по-важна от физическия външен вид. През 2007 година Пиобико откри статуя, посветена на грозните хора, на градския площад.

Днес е лесно да станете част от клуба. Високопоставените му членове просто трябва да отсъдят и оценят „грозотата“ на потенциалните членове. Тя може да варира от „неопределена“ до „изключителна грозота“.

Членовете на групата, обаче, не са непременно грозни. Той се фокусира повече върху подчертаването на вътрешната красота и на това да не се притесняваме какво мислят другите.

В първата неделя на септември хора от цял свят се събират, за да участват в годишния Фестивал на грозните. Тогава членовете избират президент на клуба, приемат нови членове, ядат местни трюфели, полента и паста.

Катастрофален е недостигът на мъже в този район от България и на още 4 места в света

В една страна, която изтъква колко е важно да направите “bella figura”- „красиво впечатление“, това кътче на Италия доказва, че когато си автентичен и различен, можеш да блестиш най-ярко.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай