logo

Как да се насладите на остров Мавриций без да ви се налага да обирате банка

Как да се насладите на остров Мавриций без да ви се налага да обирате банка

Впуснете се в приключения

Когато чуете за остров Мавриций, вероятно си казвате: „О, това не е ли онова място, на което еди-коя си звезда отиде миналото лято отиде с яхтата си? Това не ми е по джоба“.

Наистина, Мавриций е едно от тези лъскави места по много причини – плажовете, планините, водопадите и достатъчно на брой луксозни хотели, които да приемат световни знаменитости от най-висок ранг. Но дори и банковата ви сметка да не е толкова голяма, колкото мечтите ви, има начини да се насладите на това райско кътче от Индийския океан без да се разорите.

Ако посетите някое от тези места, ще си помислите, че сте се озовали в приказка

Далеч от любимите места на богаташите, Мавриций има много какво да предложи на тези, които нямат желание да продадат някой свой орган за мечтаната почивка. Вижте как да направите претоя си на Мавриций пълноценен, след като и без това сте платили немалка сума за самолетните билети до там.

Впуснете се в приключения

Не всеки ден попадате на място като Мавриций. Много тропически дестинации имат убийствени плажове, но колко от тях имат национален парк с красиви планини и водопади.

Ако търсите най-красивите гледки на острова, едва ли ще намерите нещо по-добро от Клисурите. След като се насладите на природните прелести, можете да си направите пикник и да си купите дребен сувенир от магазините наблизо. А ако имате късмет, можете да видите истински макак.

Входът в Национален парк „Клисурите на Блек Ривър“ е безплатен. Единственият проблем е как да стигнете до там. Тъй като паркът е в югозападната част на страната, посетителите обикновено комбинират пътуването с разходка до дестиларната за рома в близкото село Шамарел.

Ако имате възможност д похарчите малко пари, можете да си платите 29 евро за организирана разходка с водач до водопадите Тамаринд.

Търсачите на силни усещания могат де предприемат поход в планината Льо Морн. Тя се намира не много далеч от Шамарел, надолу от Тамарин покрай брега. Тя е едно от двете места на острова под закрилата на ЮНЕСКО. Другото са сградите Ааправиси Гат в Порт Луи, служили за депо за разпределение на Африка и Азия, които били пращани да работят на плантациите.

За тези походи трябва да сте добре подготвени – те започват в 6 ч. сутринта и трябва да пристигнете навреме, добре запасени с храна и вода. На път за там многократно ще се усъмните в решението си, но когато видите издигащото се над планините слънце всички усилия ще ви се изплатят.

Слейте се с морето

Ако предпочитате да сте по-близо доморското равнище, винаги можете да смените планините и водопадите с падълбординг и каране на сърф за вдигане на адреналина. Подходящо място за това е училищет за сърф в залива Тамарин. Добро място за начинаещи в падълбординга е река Тамарин, в чиито спокойни води можете да се научите да пазите равновесие и да придобиете по-голяма увереност.

Трудно е да отделите твърде много време за тези занимания в жегата на Мавриций. Ще се сдобиете с тен, както и със схванати мускули. Но дори и час е достатъчен, за да се зарибите по тези водни забавления.

Присила показа най-сексапилно провокативния бански (СНИМКИ 18+)

Отдайте се на вкусовете

Ако решите да отидете до в Национален парк „Клисурите на Блек Ривър“, посещението на дестиларната за ром “Rhumerie de Chamarel” е задължително. Обиколката в нея ще ви струва около 10 евро, но в нея са включени много дегустации на ром. Най-голямата находка там, обаче, е ресторантът.

Дори в ястията ромът играе съществена роля. Като салатата от сърцевината на палма и свинското със сос с ром. Единственият недостатък е, че в менюто преобладават европейските ястия, за сметка на местните.

Ако искате да отдадете подобаваща почит на местния ром, можете да пробвате множество коктейли на цена не повече от 2,50 евро. Само не забравяйте, че това не са като европейските коктейли с минимално количество алкохол и преобладаващо съдържание на лед. Тук те са доста силни.

В магазините за сувенири, освен сувенири, се продава ром, местни подправки и били, сладка и други изкушения на далеч по-ниски цени от тези в хотелите и летищата.

Отвори врати най-скъпият курорт в света! Ще останете без думи (СНИМКИ)

Столицата на Мавриций Порт Луи е посочена от пътешествениците като градът с най-добрата улична храна. Тук се усещат влияние от Индия, Африка и Франция. Бъдете готови за прясна морска храна, местен хляб и много подправки. Можете да си резервирате гурме обиколка за около 39 евро, която ще ви покаже най-доброто от кухнята на острова.

В случай, че храната наистина ви се услади, ресторантите предлагат курсове по готвене на традиционни ястия, а накрая дори ще получите сертификат.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай