Хората от това племе никога не спят - сънят бил вреден за здравето (ВИДЕО)

Пираха вярват, че човешкият живот продължава един ден

https://pochivka.blitz.bg/pateshestviya/khorata-ot-tova-pleme-nikoga-ne-spyat-snyat-bil-vreden-za-zdraveto-video Pochivka.blitz.bg
Хората от това племе никога не спят - сънят бил вреден за здравето (ВИДЕО)

Огромен брой хора нямат достатъчно време през деня. В края на краищата, ние прекарваме средно 6-8 часа в сън и след приспадане на времето за храна, почивки и т.н., имамe 12-14 часа в деня, през които трябва да правим толкова много неща. И докато страдаме от недостиг на време, членовете на племето Пираха от Бразилия смятат, че живеят един ден.

Любимото лакомство на Папата или историята на една торта


Защо не спят?
Пираха вярват, че ако спиш дълго време, можеш да загубиш себе си. Те са твърдо убедени, че продължителният сън влияе негативно върху човешкото здраве и неговия духовен компонент. Те не спят през нощта и само дремват за 20-30 минути през деня, когато ги настигне умората. За да не заспят Пираха натриват очите си със сок от едно тропическо растение. Затова за тях няма утре или вчера. Има само днес.

Освен, че неизбежно  стареят, членовете на племето променят имената си. Това се прави с периодичност от 6-8 години. И за всяка възраст има определен набор от имена, така че да узнаеш на възрастта на човек по време на разговор, е много просто.

10 причини да не ви хареса в Индия


Езикът на Пираха
Езикът на Пираха не е като никой друг в света. В техния език има само 7 съгласни и 3 гласни. В техния език няма време, няма числа, нито дори имена на цветя, което е странно за хора, които живеят в такова живописно и колоритно място. Те не знаят точния брой на децата си, но ги помнят по име и по лице. "Не е нужно да знаем колко деца имаме, за да ги обичаме", казват Пираха.

Членовете на племето не се различават особено от другите с някакъв специален цвят на кожата или с дрехите си. Те нямат никаква форма на изкуство, но въпреки всичко те изглеждат много по-щастливи от жителите на много други племена.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Горещи

Коментирай