logo

Колко пари седмично харчат двама младежи, пътувайки с кемпер из Европа

Колко пари седмично харчат двама младежи, пътувайки с кемпер из Европа

22-годишните Джейми и Марта прекараха последната година на път

Двама британски туристи, които в момента обикалят Европа с кемпера си, разкриха колко харчат за живот на седмица. Те публикуват видеоклипове за себе си в TikTok под псевдонима kermit.thevann.

Хотелска стая без стени се предлага за 680 лева в Швейцария

22-годишните Джейми и Марта прекараха последната година на път. Във видеото двойката показа моменти от живота си и разкри основните си разходите през изминалата седмица. И така, общата сума на разходите беше 223 евро.

„Тази седмица два пъти посетихме магазина за хранителни стоки, за да попълним хранителните запаси и общо излезе 88,96 евро. Обикновено успяваме да се справим с едно пътуване, но ни свърши бензинът за печката - струваше ни 12,9 евро, за да я купим“, казаха британците.

Туристите са похарчили 88 евро за дизелово гориво - според тях те са пътували много. Трябвало да платят и за достъп до интернет - 15 евро. Седем евро струва една вечер с бира и четири чаши кафе в крайпътно кафене. Още шест евро платили за възможността да ползват баня в мотела. Последният разход за седмицата беше покупката на белачка за картофи - 1,5 евро.

Най-красивият в Румъния – градът на младите, здравето и релакса

В интервю за изданието Джейми призна, че много повече пари са похарчени за гориво. Така цената на литър дизел е скочила от 1,2 на 1,8 евро. Поради тази причина те промениха тактиката си за пътуване: сега двойката се опитва да остане по-дълго на определени места и да бъде по-малко на път. Туристите обаче смятат, че е "лесно и икономично" да живеят в кемпер.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

@kermit.thevann Couldnt fit them all in #vanlife #travel #traveltok ♬ SNAP - High and Fast - Rosa Linn

Коментирай

Артист

Артист 18.07.2022 16:39

А ако прибавим наема на кемпера , или цена на закупуване , застраховка и поддръжка? Пък и в Германия може да спреш на поляната , но в повечето европейски страни плащаш за къмпинг.

Hare Krishna

Hare Krishna 19.07.2022 6:44

От къде пари за кемпер на 22