logo

Майорка писна, че й крадем туристите! Хотелите свалят цените с 60%

Майорка писна, че й крадем туристите! Хотелите свалят цените с 60%

Туристите предпочитали по-евтини дестинации, сред които България

Хотелиерите на Балеарските о-ви (Испания), особено тези в Майорка и Минорка, са принудени да свалят цените си с 60% през този и следващия месец заради силен спад на резервциите.

Основната причина за това е търсенето на почивки за по-евтини развиващи се пазари като Гърция, Турция, Египет, България и Северна Африка. Това пише местният сайт Daily Bulletin, цитиран от "Телеграф".

Чужденци измъкват по 3 млн. лева от родното Черноморие с измислени жалби

Изглежда, че всички, които традиционно карат вакацията си на Балеарските острови, са решили това лято да отидат другаде.

Пазари

Въпреки очакванията британският пазар се държи за разлика от свиващите се британски и френски. 

Независимо от очакванията, че вътрешният испански пазар ще запълни празнотите, изглежда това няма да се сбъдне. Във върховния сезон заетостта на хотелите ще бъде с 30% надолу спрямо миналата година.

Заради секс тормоз в тази страна пускат автобуси само за жени

Изненада

Това изненадало хотелиерите и сега те не знаят как да реагират. Засегнати са всички места за настаняване. Дори 5-звездните и бутиковите хотели в Палма де Майорка са -пострадали от срива. Такава ситуация според местната туристическа индустрия не е имало от десетилетия.

Ситуацията се усложнява още повече поради факта, че евтините дестинации като Гърция и Турция имат още свободни места и предлагат специални късни намаления. Това удря по туризма на Балеарските острови още по-силно.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай