logo

Мумиите с три пръста от Перу може да са на извънземни!

Мумиите с три пръста от Перу може да са на извънземни!

Сранното при тях още е, че са били мумифицирани с помощта на бял прах - кадмиев хлорид

Една от най-интересните находки в последно време е на мумиите от Перу, които имат три пръста. И до сега те вълнуват не само учените, но и обществеността. 

Изследователи от различни държави продължават да правят експертизи и да търсят нови отговори на тази загадка. Неотдавна изследвания са показали, че ДНК-то на тези мумии се отличава от човешкото, макар и по-рано да бяха съобщени различни даннни. 

Този музей в Палермо не е за слабонервни, бременни и деца (СТРАШНИ СНИМКИ)

Генетици са изяснили, че при най-известната трипръстова мумия, кръстена от археолозите Мария, има 23 хромозоми, както и при човека. Но специалисти, които провеждат нови изследвания, опровергават мнението на колегите си. Те са заявили, че строежът на скелетите води до мисълта, че тези мумии действително приличат на човека, но все пак имат и съществени разлики. 

Изследвайки намерените шест мумии в Перу, експетите изяснили, че телата имат различен строеж от човешкия. Например, структурата на ребрата на Мария, има друга форма и се състои от полукръгли ребра. 

Също така и шестте мумии имат три пръста, продълговати черепи, ниско поставени и не гъвкави челюсти и отсъствие на носни кухини. Освен това, перуанските изследователи датират тези мумии на период отпреди 6500 години възоснова на направения въглероден анализ.

Необикновеното италианско гробище в Кайро

Макар и ДНК-тона тези мумии да има 23 двойки хромозоми, те силно се различават от хората. Сранното при тях още е, че са били мумифицирани с помощта на бял прах - кадмиев хлорид. Друга интересна подробност е, че на скалните рисунки край Наска могат да се забележат същества с три палеца. 

И накрая - няма точно установено разположение на гробниците, където са намерени мумиите. 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай