logo

Този музей в Палермо не е за слабонервни, бременни и деца (СТРАШНИ СНИМКИ)

Този музей в Палермо не е за слабонервни, бременни и деца (СТРАШНИ СНИМКИ)

Никой не се учудва от присъствието на мумии в Египет - традиционната погребална система е предполагала мумификация. Но сега ще стане дума за най-голямата "колекция" от страховити експонати в Европа!

Горещата Сицилия "приютила" около 8000 мумии! И можете да ги видите със собствените си очи.

Най-големият град на Сицилия - Палермо - се превърнал в място за убежище на забележителен капуцински манастир. Той е станал музей, благодарение на необичайните си „експонати“ - тук има огромно количество мумии, които не са в криптите, а в дългите и мрачни тунели на манастирските подземия.

Туристите идващи  тук с всяка изминала година стават все повече, но излизат доста разтреперени от катакомбите. 

Няколко факта за Музея на мъртвите

Мумиите, балсамирани и скелетизирани, тела са разположени необичайно - не в ковчези или крипти, а седнали, лежащи на камъни, висящи по стените. 

В този исторически СПА център ще ви пуснат, само ако сте чисто голи

По-рано туристи не са били допускани в подземията, но сега входът на необичайния музей е отворен, билетът струва до 3.5 евро. Но продължава да е забранено да се влиза в коридора, където се съхраняват останките на починалите капуцини. 

Някои мумии, които имат твърде ужасяващ вид, не се излагат на показ. Някои от починалите все още имат живи роднини, които идват да посещават мъртвите тук, като в нормално гробище. И това е още по странно и страшно отколкото самия  музей.

Дон Жуан от Казахстан прелъсти 40 туркини за една година

Но има и други поразителни неща тук.  На някои от починалите можете да видите отлични, скъпи, луксозни дрехи. И което е най-впечатляващото - дрехите са нови. Според волята на починалия, неговите потомци трябва редовно да сменят дрехите си върху него. 

Такава ексцентричност не е необичайна.Музеят-гробище не е просто пълен с мумии - в продължение на много години той е бил престижно място за погребения и дори се е плащало за тази привилегия. 

Най-мистичната и загадъчна гора в света - родното място ма джуджета, хобити и зловещи твари

Най-известната мумия е на 2-годишното момиченце Розалия Ломбардо, която въпреки дългите години в катакомбата, остава нетленна. Това е резултат от работата на известния специалист по балсамиране Алфредо Салафия.

Музеят има специална структура - гробището е разделено на секции, във всеки от тях са погребани починалите от определена група: девици, жени, мъже, свещеници, нов коридор, коридор от монаси, деца, професионалисти. 

Учени разкриха къде на Земята е бил изоставеният град на извънземните, все пак те са били сред нас


Покойниците от новия коридор се появяват тук в края на XIX и началото на ХХ век, затова почиват в затворени ковчези.

Тайната на катакомбите


Защо тук мумиите са толкова добре запазени? В подземията на манастира има специален микроклимат - комбинация от влажност и температура. Помага и специфичният състав на въздуха. Всички заедно тези фактори дават комбинация, която насърчава естественото забавяне на процесите на разлагане./pochivka.blitz.bg

Коментирай