logo

Най-голямата европейска авиокомпания забрани на пилотите да правят снимки за социалните мрежи

Най-голямата европейска авиокомпания забрани на пилотите да правят снимки за социалните мрежи

Според нововъведенията ограниченията за публикуване в интернет важат за кадри, съдържащи "чувствителна информация"

Най-голямата европейска авиокомпания British Airways забрани на кабинния екипаж и капитаните на нейните самолети да правят снимки и да публикуват снимки в социалните мрежи по време на полет. 

Ядосана пътничка на самолет пожела на спътниците й да умрат ВИДЕО

Според нововъведенията ограниченията за публикуване в интернет важат за кадри, съдържащи "чувствителна информация, която представлява заплаха за бизнеса на компанията, нейните клиенти или служители".

Забранено е да се снима каквато и да е техническа документация, включително планове на полета, пилотска кабина по време на поддръжка, графици на лични смени или дежурства на екипажа и „всичко, което е заснето в пилотската кабина“.

Пътници се сбиха в самолет и стана масово меле ВИДЕО

От пресслужбата на превозвача уточниха, че новите правила са насочени към осигуряване на безопасността на полетите и очертават границите на това какво трябва да публикуват служителите на компанията в социалните мрежи и какво не.

„Ние не пречим на нашите колеги да публикуват в социалните мрежи. Всъщност е по-скоро обратното. Даваме на служителите си яснота относно това какво е подходящо и кога. Например, когато нашите колеги управляват самолет, те носят отговорност за безопасността на всички на борда. Няма да е неразумно да ги помолим да изчакат почивката си, за да направят снимки “, каза говорител на British Airways.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай