logo

Най-удивителното природно чудо в Хърватия не може да насмогне на опашките от туристи

Най-удивителното природно чудо в Хърватия не може да насмогне на опашките от туристи

Туристите са очаровани от атракцията, но има и много оплаквания в туристическия сайт от организацията на екскурзиите

Mалкият хърватски остров Бишево крие едно от най-красивите природни чудеса на страната. Днес Синята пещера на Бишево е сравнително лесно достъпна за туристите, благодарение на нейния откривател.

На малкия остров в Адриатическо море, по-точно в морето пред острова, който днес е почти необитаем, се намира едно от най-зрелищните природни чудеса на страната - Синята пещера на Бишево. 

Забраняват достъп на "обикновени простосмъртни": Това е мистерията на острова, където има само една къща

През 1884 австрийският дипломат Ойген фон Рансонет открива Синята пещера на Бишево, информира официалният хърватски туристически уебсайт. Местните рибари са знаели за пещерата от векове, пише Atlas Obscura. Но Рансонет решава да ги направи достъпни за по-широка публика и затова прибягва до радикални мерки.

Преди е било възможно да се влезе само през вход, създаден от природата. Той съществува и днес, но е под вода. Така че фон Рансонет, както всички преди него, вероятно е открил Синята пещера на Бишево по време на гмуркане. Но сега вече е възможно да вземете лодка, която да ви закара в магическата пещера. И тя все още очарова туристи от цял ​​свят.

Какво прави Синята пещера Бишево толкова специална? Именно взаимодействието на слънце и вода кара пещерата да блести в почти неземно синя светлина. Слънчевите лъчи, падащи в пещерата, озаряват морската вода. Тъй като подът на природното чудо се състои от варовик, той отразява светлината. Простирайки се до стените на пещерата, той създава магическото сияние във взаимодействие с вълните. Вероятността за това е най-висока в сутрешните часове до обяд.

Синята пещера на Бишево е много популярна. Можете да тръгнете към нея от различни посоки. Най-популярният начин е да пътувате през съседния остров Вис, който е само на няколко морски мили. Може да дойдете и от Сплит например, което, включително обратния път, сигурно е същото като еднодневна екскурзия.

До самата Синя пещера на Бишево може да се стигне с гребна лодка, тъй като по-големи кораби не влизат през дупката, пробита в стената на пещерата. Входът за природното чудо се заплаща и в момента е до 7 евро за възрастен в зависимост от сезона. Пристигайки пред пещерата, трябва да имате предвид опашката за лодки. 

Бенагил - митичната пещера в Португалия, до която се стига само по един начин СНИМКИ

Туристите са очаровани от атракцията, но има и много оплаквания в туристическия сайт от организацията на екскурзиите. Съответно посетителите в момента имат само няколко минути в пещерата, но понякога трябва да чакат много повече. Можете също така да прочетете някои оплаквания за недружелюбни водачи на лодки. Ако искате да избегнете подобни кавги, доколкото е възможно, трябва да посетите Синята пещера на Бишево в началото на сезона.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай