logo

Бенагил - митичната пещера в Португалия, до която се стига само по един начин СНИМКИ

Бенагил - митичната пещера в Португалия, до която се стига само по един начин СНИМКИ

Разположена между градовете Портимао и Албуфейра, точно зад ъгъла на малък плаж и едноименно селище, тя е образувана от ерозия в продължение на 20 милиона години

Португалският регион Алгарве привлича хиляди туристи всяко лято със своите слънчеви плажове със златен пясък, идилични рибарски селища, древни крепости и приказни замъци, вкусна местна храна (и отличено с награди червено вино) и спиращи дъха природни пейзажи.

Пресеченото крайбрежие на най-южния район на страната изобилства от стръмни варовикови скали и скални образувания, осеяни със скрити плажове и мистериозни пещери, най-зрелищната от които е Бенагил.

Разположена между градовете Портимао и Албуфейра, точно зад ъгъла на малък плаж и едноименно селище, Бенагил е образувана от ерозия в продължение на 20 милиона години.

И докато пещерите обикновено създават образи на тъмни и мрачни пространства, тази е различна. Вероятно затова във всеки един ден през топлите месеци около нея се тъпят лодки с туристи, които чакат да влязат.

Ретро СНИМКИ разкриват как са изглеждали Малдивите преди масовия туризъм

Това, което я прави толкова популярна (и достойна за Instagram), са естествените отвори, създадени от валежите, които пропускат много слънчева светлина. Друга много отличителна черта на Бенагил, която привлича постоянен поток от посетители, е пясъчният й плаж, на който най-добре можете се наслаждавате при отлив.

Морската пещера, често сравнявана с катедрала заради внушителните си размери и куполообразен интериор, има два входа, образувани от постоянното разбиване на вълните във варовиковите скали.

Бенагил е част от най-известната и живописна туристическа пътека на Алгарве - Седемте висящи долини, която ви отвежда на 12-километрово пътуване по крайбрежието и неговите зашеметяващи гледки. От съображения за безопасност районът около отворите на пещарата е ограден, но все пак можете да надникнете вътре от пътеката.

Ако искате да изживеете това природно чудо отблизо, единственият ви шанс е да стигнете до него по вода. Макар че технически можете да плувате до пещерата, това не се препоръчва, тъй като скалистият бряг и бурното море го правят опасно.

Тайната стая в Мулен Руж, в която можете да спите само 3 дни в годината СНИМКИ

Тъй като пещерата Бенагил е популярна спирка за туристите в Алгарве, трябва да я посетите рано сутрин или късно вечер, за да избегнете тълпите. Можете да се отправите към региона и извън пиковия летен сезон, съветва T+L.

Алгарве е една от най-слънчевите дестинации в Европа, така че можете да се насладите на всичко, което предлага и през пролетта, и през есента.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай