logo

Необичайни места в Турция, които си заслужава да посетите

Необичайни места в Турция, които си заслужава да посетите

В един момент дестинацията започна да се смята за банална, но просто не знаете много за истинската Турция

Турция беше и остава най-достъпната страна за много туристи: ниските цени, ол инклузив и близко разстояние привличат родните посетители от много години.

В един момент дестинацията започна да се смята за банална, но просто не знаете много за истинската Турция. Днес ще ви кажем къде да отидете.

Всъщност, ако се отдалечите от класическите туристически места, може да останете сериозно изненадани. На места Турция удивлява със запазените си архитектурни паметници, на други с абсолютно европейския си начин на живот, а на трети с националната си автентичност. Каним ви да изследваме необичайни места заедно.

Известен магазин в Испания започва да взима пари от туристи за селфита

Ефес

Любителите на историята просто трябва да стигнат до западния бряг на Турция, където се намира един от най-значимите древни градове - Ефес. Между другото, той е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство.

Градът е известен с храма на богинята Артемида, смятан за едно от седемте чудеса на света. От храма е останала само една колона, но Ефес е впечатляващ музей на открито със своя мащаб, с великолепната библиотека на Целз, руините на агората, огромен запазен античен театър, елегантния храм на император Адриан и дори руините на публичен дом.

За да завършите изживяването, можете да посетите Археологическия музей на Ефес, който се счита за един от най-добрите исторически музеи в Турция.

Ликийски път

Ликийският път се счита за един от най-живописните пешеходни маршрути в света: маршрутът минава през планината Тавър и територията на древната държава Ликия. Пътят обхваща 540 км между Анталия и Фетие, който между другото е известен с разнообразните си плажове.

Близо до Фетие можете да плувате в морето, заобиколено от скали, да правите слънчеви бани на белия пясък и да гледате костенурки. Изобщо не е необходимо да извървите целия маршрут, но ходенето по Ликийския път е страхотно забавление. По-добре е да започнете пътуването в село Гьойнюк близо до Кемер.

Турските курорти, които самите турци избират за почивка

Шириндже

Малкото селце е разположено в планината, заобиколено от маслинови горички и лозя. Любителите на гастрономическия туризъм идват тук, тъй като виното тук се прави не само от грозде, но и от къпини, нарове, череши, ягоди, ябълки, черници или сливи.

Само 600 жители живеят в Шириндже - те са много искрени хора, които ще ви поздравят според всички канони на местното гостоприемство. 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

slefevon

slefevon 01.10.2023 12:30

Разпродажба!!!Компактен и мощен преносим нагревател с керамично отопление, свързва се директно към контакт в стената, много икономичен и безшумен, има таймер и дистанционно! Промоционална цена: 79 BGN.--- https://mub.me/handy