logo

Невероятни призрачни градове, в които бихте искали да живеете СНИМКИ

Невероятни призрачни градове, в които бихте искали да живеете СНИМКИ

На 10 юни 1944 г. френското село Орадур-сюр-Глан е унищожено от нацистката СС организация

По целия свят има мистериозни изоставени градове, които стоят като зловещи капсули на времето. Сред призрачните градове в света са Тиандученг в Китай и Ашхабад в Туркменистан.

Вижте най-очарователните изоставени градове по света, в които бихте искали да живеете.

Тиандученг, Китай 

Построен като огромна луксозна жилищна сграда, градът подражава на известния френски град на светлините във всичко - от правилната за периода архитектура до 300-футовата миниатюрна Айфелова кула . Той дори има реплика фонтан от Люксембургските градини.

С капацитета за над 10 000 жители градът остава изоставен, с изключение на служителите в близкия увеселителен парк с френска тематика, според City Lab.

Ашхабад, Туркменистан, голям град, известен със своите мраморни сгради, е наричан „градът на мъртвите“

Туркменистан е бивша държава от Съветския съюз с лидер, който е сравняван с Ким Чен-ун от Северна Корея. Президентът Сапармурат Ниязов планира да създаде „златна ера на Туркменистан“ през 1991 г. със сградите на Ашхабад. Той направи това, като издигна сгради, с които счупи рекорда за град с най-много мраморни сгради в света.

Градът на крадците: Неуморната банда, която държи жителите му в „клетки“

Всъщност градът има 543 сгради, направени от луксозния материал. Ашхабад има и най-голямото виенско колело в света.

Днес градът е наричан „градът на мъртвите“, защото изглежда празен. Това отчасти се дължи на изолираната култура на страната: Туркменистан е една от най- слабо посещаваните страни в света.

Орадур сюр Глан, Франция, има зловещо минало

Това е малко селско стопанство, разположено в окупираната от Германия част от Франция по време на Втората световна война.

На 10 юни 1944 г. френското село Орадур-сюр-Глан е унищожено от нацистката СС организация . Войниците убиха 642 души и оставиха малко оцелели. След войната селото става символ на германските престъпления срещу цивилни и е обявено за мемориал и музей .

Живея в Индонезия, но от местната храна ям веднъж годишно, защо?

Той остава запазен в разрушеното си състояние и всяка година на 10 юни се провежда възпоменателна церемония за отбелязване на годишнината от клането.

Градчето е било едно от най-красивите слески региони във Франция. За жалост, днес не е останало почти нищо от него 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай

https://kamerimoreto.eti.pw

https://kamerimoreto.eti.pw 24.04.2021 14:33

https://kamerimoreto.eti.pw

Христо Гарвалов

Христо Гарвалов 27.08.2023 9:45

Когато човек с ограничени мозъчни възможности,вземе власта,резултата е или унищожаване на държавата/Горбачов/или грандоманскио харчене на народни пари!

Христо Гарвалов

Христо Гарвалов 27.08.2023 9:51

Понеже пазят спомена за Орадур сюр Глан,французите бомбардираха Нигер!Абсолютно същите са,но тогава са били по слаби от Германия.Но след края на ВСВ,си показали рогата във Виетнам!