logo

Оазис за престъпниците: Има само 4 км. между тези острови, но цели 20 часа разлика във времето СНИМКИ

Оазис за престъпниците: Има само 4 км. между тези острови, но цели 20 часа разлика във времето СНИМКИ

Островите Диомед и Гвоздев са разделени само на 3750 м, но разликата във времето там е почти един ден

Това място не е много популярно сред туристите, което изобщо не е странно: стигането до островите Диомед или островите Гвоздев е дълго, неудобно и скъпо. Понякога това отнема повече от един ден и има малко опции. Освен това руската част на островите е окупирана от военни, които, както знаете, са малко предпазливи към пътниците.

Тези острови се намират в централната част на Беринговия проток, на около 35 км от Чукотка и Аляска. Единият от тях, по-големият (29 кв. км) - е руски и се счита за най-източната точка на страната. Той се нарича остров Ратманов. Ескимосите го наричат ​​Имаклик, което означава „заобиколен от морето“. Този, който е по-малък (7,3 кв. км) е американски, остров Крузенщерн, или Ингалик - "отсреща".

Бум! Цените на хотелите в Турция скачат догодина

Руският остров се нарича още Голям Диомед, а американският - Малък. Диомед е светец, в деня на който Вит Беринг открива един от островите. А Гвоздев е един от моряците, поставили тези късове земя на картата. Между тях минава границата на Русия и Съединените щати и в същото време линията на датите. От март до ноември от руска страна е повече с 20 часа, през останалото време - с 21 часа. Затова островът се нарича още остров на утрешния ден, а американският остров се нарича остров вчера.

Тайланд олекотява правилата за влизане за чуджестранни туристи

Ако пътниците все още са доста безразлични към островите на Диомед (въпреки че има какво да се види, например, една от най-големите колонии на птици се намира на руския Диомед), тоте привличат престъпници като магнит. Освен това правонарушителите често бягат не от руска страна, а от американска - главно защото няма договор за екстрадиция на бегълци между двете страни.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Стефан

Стефан 03.12.2021 2:20

И така значи американци бягат в Русия за по добро,писна им Америка!

До Стефан

До Стефан 03.12.2021 2:22

Изглежда е така !

Мислител

Мислител 03.12.2021 2:26

Русия е виновна за всичко.Лошата Реклама понякога е най добрата

Да бе да

Да бе да 03.12.2021 8:07

И от там през Сибир Беларус хоп във Полша и рахат във ЕС......????