logo

Опитни туристи разкриха истината за магазините в 5-звездните хотели

Опитни туристи разкриха истината за магазините в 5-звездните хотели

Дори ако покупката е спешна, по-добре е да вземете такси и да отидете „до града“ за необходимите неща.

В много ол инклузив хотели често има магазини със сувенири и храна. В тях можете да закупите всичко: от бутилирана вода до национални дрехи и ястия.

Въпреки това опитните туристи казват, че, дори ако покупката е спешна, по-добре е да вземете такси и да отидете „до града“ за необходимите неща.

Туристите казват, че хотелските магазини имат големи надценки за сувенири и дори за храна. В някои случаи цената може да бъде от 3 до 5 пъти по-висока. В същото време дори в безмитните магазини и на летището цената е по-ниска от тази.

Сексизъм и йерархия: Стюардеса на частна яхта се оплака от работата си

„Ако продават магнити тук за 5 долара, тогава в магазина отсреща ще ги продават за 1 долар. Няма нужда веднага да купувате всички сувенири в първия ден от ваканцията. Първо погледнете етикетите с цените в хотела и в близките магазини. По-добре е да похарчите пари за транспорт. Така че ще отидете за сувенири и в същото време ще се разходите из града".

Някои туристи описват подробно схемите, по които продавачите работят в такива хотели. Те умишлено примамват гостите на хотела да посетят мястото им и предлагат стоката си. Пътуващите казват, че в магазините продавачът може да ви налее чай, кафе, да ви даде безплатни дрънкулки, за да купите нещо от него.

Такава психологическа уловка работи като налагане, защото след като ви предложат нещо безплатно, започвате да си мислите, че сега му дължите нещо. И отиваш да купуваш стоки от него, а всъщност те ти продават всичко с доплащане с чай и тези мини-сувенири.

Стюардеса обясни любовта на пътниците към определени напитки по време на полет

В магазините в хотелите също можете да попаднете на фалшификати. Някои предлагат широка гама от продукти, включително маркови. На пръв поглед магазинът може да изглежда добър, добре поддържан и скъп. Там ще ви се продават неща от различни известни марки, но си струва да запомните, че на такива места е най-вероятно да купите фалшификат. 

„На територията на хотела има магазини за фалшиви часовници и фалшиви кожени изделия на луксозни марки. Не отидох до магазина за часовници, погледнах прозореца. Някои продукти са ужасяващи от 2 метра, други от метър. Продавачката, която извика клиентите на входа, каза, че продават неразличими турски копия, защото Турция е родното място на най-добрите фалшификати”

Опитните туристи също отбелязват, че не трябва да разчитате на звездната оценка на хотела. Могат да мамят навсякъде, дори и в най-скъпите хотели. Работата е там, че при всяка нестандартна ситуация хотелът се отказва от магазина и собственика му и го подкрепя с договор за наем. Тоест магазинът наема помещение от хотела, но какво се продава там и на какви цени, хотелът не носи отговорност.

Ето защо, дори и да се опитват да ви измамят за пари, тогава е безсмислено да търсите помощ от администратора на хотела. Освен това, ако сте разкрили измама или сте купили фалшификат, ще трябва да разрешите всички проблеми директно в самия магазин. 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай