logo

Приказните Емирати: Как живеят обикновените хора в страната на разкоша и богатството

Приказните Емирати: Как живеят обикновените хора в страната на разкоша и богатството

Държавата всячески се опитва да поддържа гражданите си и им обезпечава добър начин на живот

Арабските Емирати са една от най-богатите страни в света. Неслучайно Дубай е притегателен за цялата златна младеж на света, в града са създадени всички условия за почивка и за харчене на огромни суми. 

Но как живеят обикновените жители на Емиратите? Дали и за тях всичко е така приветливо или действителността е съвсем различна?

Вижте в кои градове ще печелите милиони като имигрант

Нека първо ви разкажем какво не могат да правят. За арабите социалните мрежи са забранени, наркотици - също, както и навсякъде, но също така не им е разрешено да пътуват на автостоп. 

В тази държава те не могат да танцуват на улицата, не могат да се прегръщат и да се целуват пред хората, могат да сключат брак само с хора, избрани от родителите им. И, разбира се, жените трябва да се примирят с това, че няма да са единствените. Но наред с всичките тези минуси има и много плюсове. 

И те не са никак малко. Държавата всячески се опитва да поддържа гражданите си и им обезпечава добър начин на живот. Например, като подарък, държавата дава на младоженците до 20 хиляди долара, а при раждане на син добавя още 50 хиляди. 

Когато детето пораства и отива да се учи в университет, образованието се плаща отново от държавата. Това правило включа както местните образователни учреждения, така и чуждите. 

В страната има много ниска престъпност, тя е почти нулева. Може би, защото там всички живеят добре и хората просто няма защо да крадат. Заплатите в ОАЕ според нашите разбирания са много високи. Например обикновеният чиновник там получава 10 хиляди долара, а мениджър в хотел -. 15 хиляди. 

В Дубай строят нещо смайващо, което ще замести и Венеция (СНИМКИ)

В страната има много мигранти от бедни държави, които отиват там да припечелват пари. Те не са толкова добре заплатени като местните, но също не получават лоши пари. 

В Емиратите се спазват много строги правила по отношение на дисциплината. Например ако в метрото мъж реши да седне на места, предназначени за жени или деца, ще трябва да заплати глоба в размер на 27 долара. Това е най-малката глоба в страната. При пушене в метрото вече ще трябва да плати от 200 до 500 долара. 

Властите следят много строго за спазване на правилата за движение, там нарушенията наистина се наказват строго - с глоби от по 800 долара. 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай