logo

Ре - островът с квадратните вълни, които шокираха света СНИМКИ

Ре - островът с квадратните вълни, които шокираха света СНИМКИ

С този феномен природата вероятно е искала да покаже, че обича геометрията

Остров Ре се намира в Атлантическия океан край западното крайбрежие на Франция. През 2006 г. на острова са живели 17 640 души, които ежедневно са имали възможността да се любуват на океана и неговите... квадратни вълни.

За 16 години населението на острова се е променило, но необичайните вълни и до днес впечатляват както местните, така и туристите. 

Квадратните вълни на остров Ре могат да се наблюдават близо до вълноломите на местния фар, но ключовата причина за аномалията не е в него, а в хаотичния вятър. Вятърът от едната страна създава вълни, които се движат в една посока, а вятърът от другата страна веднага създава вълни, насочени в обратната посока.

Сблъсквайки се, вълните образуват квадрати, които при ясно време се виждат на километри от брега. С този феномен природата вероятно е искала да покаже, че обича геометрията.

От България до Словакия: Ето кои са 6-те най-изгодни ски курорта за тази година

Друга атракция на остров Ре е живописен криволичещ трикилометров мост, свързващ острова със сушата. Иначе Ре не би се различавал от другите брегове на Франция. Има всичко необходимо за релаксираща почивка: чист океан, слънце, плажове, вкусна храна и спокоен френски начин на живот.

Всички на острова използват велосипеди. И за това има добра причина - сто километра велосипедни пътеки ви позволяват да изследвате Ро, заобикаляйки села, плажове, солени езера, гори и ферми за стриди.

За да стигнете до остров Ре, трябва да сте в Париж и оттам да вземете влак или самолет до град Ла Рошел. Освен това до острова може да се стигне с такси по известния мост. Пейзажът със сигурност ще ви впечатли.  

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай