logo

След 1 г. битка за живот: Жена-инвалид почина заради небрежност на екипаж на самолет

След 1 г. битка за живот: Жена-инвалид почина заради небрежност на екипаж на самолет

Американката остана парализирана от врата надолу и загуби способност да говори след инцидента

Семейството на пътник от самолета, който почина 11 месеца по-късно от наранявания, получени при неуспешно падане, докато се качваше на борда на самолета, обвини екипажа, че не е оказал адекватна помощ. 

Инцидентът е станал през февруари 2022 г. на летище Форт Лодърдейл. 25-годишната Габи Асулин, която има рядко генетично заболяване, което я принуждава да използва инвалидна количка, се качи на полет на Southwest Airlines, за да посети сестра си в Денвър.

Ядосана пътничка на самолет пожела на спътниците й да умрат ВИДЕО

Количката на Асулин се удари във фугата, докато се движи по телестълбата, в резултат на което момичето беше изхвърлено от седалката.

Американката се приземи на главата си, счупи си врата и нарани гръбначния си мозък. Тя остана парализирана от врата надолу и загуби способност да говори. Момичето остана под наблюдението на лекарите близо година, но след 11 месеца борба за живота то почина.

Пътници се сбиха в самолет и стана масово меле ВИДЕО

През март семейство Асулин заведе дело срещу Southwest Airlines, твърдейки, че служителите на авиокомпанията, както и изпълнителят на превозвача, са проявили небрежност при обслужването на полета и са отказали на пътничката подходяща помощ при качване на самолета.

По-рано през ноември 2022 г. стюардеса на Delta Airlines заплаши пътник с увреждания с оръжие за отказ да напусне самолета и беше заснета на видео. Ситуацията ескалира, когато една от стюардесите отново призова блогъра да напусне лайнера и да изчака количката другаде.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Бай Ху

Бай Ху 04.02.2023 9:39

В БГА Балкан такива работи немаше.