logo

Шокиращи истини за живота на корейците

Шокиращи истини за живота на корейците

Всички имаме свои клиширани представи за представителите на тази древна култура

Южна Корея е достатъчно далеч от нас, за да знаем твърде малко за живота на хората там. Нарастващата популярност на корейските филми и музика повдига малко тази завеса, но все пак реалният живот е много по-различен от този на екрана.

Всички имаме свои клиширани представи за представителите на тази древна култура – например за прословутото им трудолюбие и азиатска консервативност.

Мислейки за Корея се сещаме и за екзотичната кухня, бурно развиваща се икономика и Кей поп.

Как да различим китайците, японците и хората от Южна Корея?

Ето, обаче, няколко удивителни факта за корейците, които по всяка вероятност не сте знаели.

1. Корейците са много трудолюбиви и никога не си тръгват от работа преди началника. Продължителната отпуска също не е разпространена - основно се ползват няколко дни за пътешествие извън страната.

2. Традиционната корейска кухня се счита за полезна и е с ниско съдържание на калории, затова само 5% от корейците страдат от наднормено тегло.

3. Корея се явява един от лидерите по развитие на пластичната хирургия. И мъжете и жените обръщат голямо внимание на външния си вид. Около 20% от мъжете ползват козметика.

4. Както и жителите на другите азиатски страни, корейците обичат да пеят. Затова да откриеш караоке бар е супер лесно.

5. В Корея ползват най-бързия интернет в света. На всяко обществено място можете безплатно да се свържете към wi-fi. Повече от 80% от населението ползва смартфони, като основната операционна система е Android, а не iOS.

6. Повечето жители на страната (около 80%) носят очила или контактни лещи.

7. Най-популярната напитка е кафето, а не чаят. В Корея има огромно количество кафенета.

Никога не снимайте непознати корейки на улицата – ще ви застигне голямо нещастие

8. Корейското общество е доста традиционно. Много от жените не работят, а посвещават времето си на отглеждането и възпитанието на децата.

9. Най-популярната музика е K-Pop – най-често изпълнителите са млади момчета, пеещи за любовта. По-известните от тях са национални кумири.

10. В Корея е доста чисто, но рядко се срещат кошчета за боклук. Това е така заради специалната система за събиране на отпадъци.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!