logo

Никога не снимайте непознати корейки на улицата – ще ви застигне голямо нещастие

Никога не снимайте непознати корейки на улицата – ще ви застигне голямо нещастие

Има забрани за туристите, които трябва да се спазват, ако не искате почивката ви да се превърне в кошмарно преживяване

Въпреки че за всички нас пътуването е свръзано с правенето на стотици снимки то новите места, които посещаваме, не бива да забравяме, че не можем да снимаме каквото и когото си искаме.

Има забрани за туристите, които трябва да се спазват, ако не искате почивката ви да се превърне в кошмарно преживяване.

В някои държави ще се разминете само със солена глоба, но в дрги могат да ви се случат много по-лоши неща. Например Южна Корея и Северна Корея или ОАЕ.

Затова разгледайте внимателно списъка с места и обекти, съставен от Bright Side, който ще ви помогне да документирате пътуването си, без да имате проблеми с властите или с местните хора.

15 неща, които веднага издават от коя държава е човекът пред вас

Холандия

Кварталът на Червените фенери в Амстердам е известен със своите публични домове, живописни улички, канали и кафенета. Много туристи искат да снимат момичетата, които по традиция стоят, танцуват или дори изнасят цели представления зад стъклата на прозорците, но това, по редица причини, не е разрешено.

Ако се разхождате с фотоапарат из квартала, не се изненадвайте, ако просто ви го измъкнат от ръцете.

Южна Корея

Ако снимате жена без нейното съгласие – дори на обществени места, това се счита за акт на сексуална агресия и се наказва с глоба от 10 милиона вона (8 800 щатски долара) и до 5 години затвор.

САЩ

Имайте едно наум, ако снимате частна собственост. Винаги е препоръчително първо да получите разрешение за снимане от собственика на имота. Обърнете внимание дали има знаци, които забраняват да се снима.

Обединени арабски емирства

Тук снимките на забранени места могат да доведат от 1 – 3 месеца затвор и глоба 1361 долара. На много места е забранено да се снима по религиозни причини.

Както и на други места, не можете да снимате правителствени и свързани със сигурността сгради, определени мостове и палатите на шейховете.

Северна Корея

Ако имате намерение да посетите най-затворената страна в света, бъдете готови за строги ограничения на движенията и действията.

Нямате право да напускате хотела си без водач, нито да снимате нищо без негово разрешение.

Идеалните ръст и тегло на жените, по които мъжете са луди

Великобритания

Британците приветстват милионите туристи с фотоапарати. Можете да правите аматьорски снимки навсякъде, но за комерсиална фотография се изискват специални разрешителни.

Например, за да правите рекламна фотосесия на Трафалгар и пред Парламента ви трябва личното разрешение от кмета на Лондон.

Япония

В Япония е забранено да се снимат някои храмове и статуи. Някои не трябва да се снимат изобщо, други само през определено време на годината.

Последните места по света, до които интернетът още не е стигнал

Алжир

Алжир, особено в южната си част, е подчертано консервативна страна. За да снимате една жена, трябва да имате съгласието на нейния съпруг или баща.

За да снимате мъж, е достатъчно собственото му съгласие. Строго забранено е да се снимат мостове, язовири и военни обекти.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай