logo

Тайнственият остров в Кения, от който никой не се завръща

Тайнственият остров в Кения, от който никой не се завръща

Изглежда, че всички легенди за диви, изостанали племена са верни

Нашата планета е проучена надлъж и нашир. Е, поне така смятаме.

Но все още има много места, където никой човек не е стъпвал. Сибир, девствените гори на Южна Америка, Антарктида или Африка, Антарктика, дори и океаните. 

Какво се случва там на много километрова дълбочина, какви тайни държи топографията на океанското дъно? Все още няма отговор.

Envaitenet, това е остров, разположен на езерото Рудолф, в африканската страна Кения. Тай може с гордост да претендира за място в списъка с необичайни и мистериозни места на нашата планета.

Не, той е достатъчно известен, много хора са отивали там и неведнъж, но малко от тях са се връщали оттам.

На езика на местното племе "El Molo" думата, която дава името на острова, означава "няма връщане", въпреки че е много лесно да се стигне до него, дори чрез плуване.

Четири мистични места, които изпълняват желания

От древни времена островът се е считал за прокълнато място и всеки, който влезе там, не може да се върне обратно и никой не знае къде изчезва.

Изглежда, че всички легенди за диви, изостанали племена са верни. Според тях след около 1630 г. всички жители на селото, заселили се на острова, изведнъж изчезнали безследно, местните решили, че „има много лоши

„И не бяха правени повече опити да се установят там", се твърди в записките на изследователите.

В момента на острова могат да бъдат видени само крокодили, змии, диви кози и други представители на разнообразната африканска фауна. 

Легендите казват, че жителите на островите често идвали на континента, за да търгуват със стоки, но изведнъж започнали да се случват странни и необясними неща. 

Накрая двама мъжеот съседни племена решили да проверят какво толкова необичайно става на този остров. Отивайки на място, те изпаднали в ужас. 

Пристигайки на мястото, те намерили напълно изоставено село, изгорели колиби и изгнила риба. Уплашени Всичко това ги уплашило толкова много, че връщайки се обратно, разказали на двоите племена какво са видели. 

Най-самотното място на света - толкова е тъжно и страшно, че вече никой не припарва там

През 1935 г. група, състояща се от трима мъже, провежда етнографски изследвания в тази област, изучава обичаите и живота на племето Ел Моло. Двама от тях изчезват безследно.

След петнадесет дни за тях е изпратена група, която да ги издири, хората в нея не само, че не откриват никого, но и признаци за какъвто и да е живот. Включват се и хеликоптери, но дори и това търсене не дава резултат. 

Местните племена, на които е предложена огромна финансова награда, отказват да се включат в издирването. 

Сред феновете на фантастиката се разпространява версията, че островът има портал, един вид врата, водеща към други измерения. И като всеки контролен пункт, той работи по своя график.

Местните вярвания обясняват всичко с духовете на смели предци от острова, заседнали на това място под формата на змии и които поглъщат всеки, който се осмели да наруши спокойствието им.

Има напълно рационално обяснение на всички тези чудеса.

Езерото Рудолф е с вулканичен произход и от време на време отделя токсични газове, които, действайки върху човешкия ум, го променят до такава степен, че хората, които го дишат, буквално се втурват във водите му и умират.    

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

да бе

да бе 03.02.2020 11:06

Хеликоптери през 1935? Хайде по-леко с тревата, а?

Emilyano

Emilyano 05.02.2020 4:37

там да пратим и заселим всички мигранти от европа отпреди 30години и тея дето още пристигат в европа. и всички потур4еняци и помъ4еняци от българия.

Малии

Малии 05.02.2020 6:11

Пръц,по-голяма тъпня не бях чел скоро! Браво-избихте рибата и счупихте тъпомера! Няма ли да се самозакриете някога?

ДвайсиДвайси

ДвайсиДвайси 13.07.2020 15:57

Да ви имам преводачите и редакторите... :)