Екзотичните пикантни ястия могат да повлияят негативно на здравето на неподготвени хора, така че диетолозите препоръчват на неопитните туристи да се въздържат от тяхното консумиране.
Уволниха стюардеса за ползване на Wi-Fi на борда, сега ще получи 20 000 долара
CNN състави списък с такива ястия, включително тайландска салата от зелена папая сом там, пиле пири пири от Мозамбик и Ангола, биволски пилешки крилца от Съединените щати, италианска паста penne arabiata, индонезийско говеждо ренданг ", свинско и картофи "vindaloo" от Гоа , и скариди "агуачилес" от Мексико.
Диетолозите отбелязват, че много екзотични ястия съдържат изключително люти подправки, които могат да причинят алергична реакция или дори да доведат до сериозни здравословни проблеми. Яденето на такива ястия е особено опасно за хора с респираторни или бъбречни заболявания.
Туристи наеха вила на морето за милиони и преживяха 100% разочарование
В някои случаи пикантните храни могат да бъдат дори смъртоносни, предупреждават експерти.
Проучването сочи още, че пикантните храни правят виното безвкусно, така че не се препоръчва да ги ядете заедно с вино.