logo

Тълпи от вярващи се трупат на замръзналото езеро Мичиган, за да зърнат разпнатия Исус (СНИМКИ/ВИДЕО)

Тълпи от вярващи се трупат на замръзналото езеро Мичиган, за да зърнат разпнатия Исус (СНИМКИ/ВИДЕО)

Стотици хора пътуват до малкия американски град Петоскей в Северен Мичиган, за да си осигурят възможността да зърнат рядка гледка – статуя в цял ръст на разпнатия Исус Христос, потопена в езерото Мичиган. Суровото време не позволява на никого да види дългата над 3 метра статуя от 2015 година насам, когато тълпа от 2021 души се реди с часове на опашка в минусови температури, за да я види.

Нямаше гаранция, че тази година поклонниците ще имат успех, но молитвите им изглежда бяха чути и те успяха да видят мраморния кръст.

Страховита дупка в красиво калифорнийско езеро поглъща всичко наред – ето тайната ѝ (ВИДЕО)

Езерото Мичиган е замръзнало и работници трябваше да изрязват дупка в леда, за да могат събралите се над 1200 души да видят потопения Исус.

Композицията включва висок 165 см Исус на кръста. Вярва се, че това е единствената подобна статуя в света, намираща се под повърхността в на сладководен басейн. Намира се на около 400 метра от брега на дъното на залива Литъл Травърс, който в най-дълбоката си част достига 45 метра.

Историята на скулптурата и как тя се озовава на езерното дъно е удивителна и трагична. Разпятието е изработено в Италия, поръчано от семейството на 15-годишно момче, което загинало при инцидент във ферма в Мичиган през 1956 година.

Семейството, обаче, било уведомено, че статуята е повредена и поискала нова. Тази, която отказали да вземат, била купена от член на местен клуб за гмуркане, който я сложил на дъното на езерото Мичиган в памет на водолаз, който се удави в близкото езеро Торч.

Необикновеното италианско гробище в Кайро

Оттогава статуята е станала място за почит към хората, загинали във водата. Първото публично поклонение пред нея се състояло през 1986 година, съобщава "Дейли Мейл".

 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай