logo

Това е гробът на Христос и той се намира в Япония

Това е гробът на Христос и той се намира в Япония

Исус не е умрял на кръста, а се е разменил с по-малкия си брат, твърдят мистериозни документи

В едно отдалечено кътче на Северна Япония – място, известно със своите терасовидни оризища и ябълкови градини, се намира малкото село Шинго, където има любопитна забележителност. Това е малка купчина земя в средата на бамбукова горичка, която е обградена от ниска бяла дървена ограда и обозначена с голям дървен кръст.

Твърди се, че под тази купчина земя се намират тленните останки на Исус от Назарет.

Според тази странна история, Исус не е умрял на кръста на Голгота, а вместо него е бил разпънат неговият по-малък брат Исукири. Исус успял да се спаси от разпятието като се сменил с брат си, а самият той избягал през Сибир до префектура Аомори в далечния север на Япония, където станал фермер и отглеждал ориз, оженил се, имал семейство и починал от старост на 106 г.

Това ли е най-великата тайна на Ватикана?

В селото дори има семейство, което твърди, че произхожда директно от Христос, пише Amusing Planet.

Тази версия не свършва дотук. Според местната легенда, Христос посетил Япония за първи път на 21 години, за да учи теология. Той останал в Япония 12 години, изучавайки местния език и култура, след което се върнал в Ерусалим на 33 г., за да проповядва.

Източникът на тази неканонична история са т.нар. Документи Такенучи. Твърди се, че те са открити през 30-те години на 20-и век и съдържат подробно описание на живота и смъртта на Исус, включително и тези „неизвестни години“, които не са описани в Новия завет.

Липсващите години от ранния живот на Исус дават повод за много спекулации. Бил ли е в Британия? Посетил ли е Кашмир в Индия. Според Документите Такенучи, той не само е бил в Япония, но и е умрял там.

 

Тази теория е представена от свещеника от Шинто Киомара Такеучи, който твърди, че е открил документите, написани на иврит, в семейната библиотека. Оригиналните документи удобно липсват, но японският и английският превод на тези мистериозни ръкописи са налични.

Въпреки че учените отхвърлят тази теория и като цяло документите се считат за фалшификат, лингвисти посочват няколко общи неща между японския и древния иврит. Например името на селото някога е било Хераи, което някои казват, че произлиза от думата „хебраи“, което на японски значи „еврейски“.

 

Селяните също пазят традиции, които са забележително неяпонски. Държат бебета във вълнени кошници, а челата на новородените се маркират с кръст. Този символ няма никакво значение в будизма и шинтоизма – двете основни религии в Япония. Кръстът е и объркващ, защото, ако Исус не е бил разпнат, какво символизира той в това кътче на Япония?

Егейският остров на Апокалипсиса

В Шинто всъщност има два гроба. В единия се намира тялото на Исус, а в другия – едното ухо на по-малкия му брат Исукири, който бил разпнат на кръста. Пред двата гроба има кош, в който поклонниците оставят монети като благодарност за чутите им молитви.

Някои учени смятат, че гробовете всъщност пазят телата на мисионери от 16-и век.

Дори Юничиро Савагучи – най-възрастният член на семейството, за което се смята, че е произлязло директно от Христос, не вярва истински в тази легенда, но се притеснява да изрази своето мнение. Когато го питат, той просто вдига рамене. „Аз съм будист“, казва той.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Пък аз си мислих,

Пък аз си мислих, 25.04.2022 11:00

че гробът на Иисус е в Северна Македония.

emilio bulgareno

emilio bulgareno 27.04.2022 16:23

гроба на йешуабар йосиф -йисус де се намира в индия в пещерата на махараджите и е погребан 120 година,и потомството му е там а дъщеря естер му от марчето магдала са погребани в франция,а дева мария е погребана в кападокия сегашна турция