logo

Това са най-добрите туристически атракции за 2023 г

Това са най-добрите туристически атракции за 2023 г

Експертите оцениха всяка атракция по скала от 1 до 10, използвайки отзиви от Tripadvisor, отзиви от Google, средни оценки на потребителите на Booking.com и Global Peace Index

Компанията за съхранение на багаж Stasher класира най-добрите туристически атракции в света. Резултатите са публикувани на сайта на организацията.

Експертите оцениха всяка атракция по скала от 1 до 10, използвайки отзиви от Tripadvisor, отзиви от Google, средни оценки на потребителите на Booking.com и Global Peace Index, който отчита безопасността на туристите в различни страни.

Невероятно: 3-годишен мечтан околосветски круиз тръгва от Истанбул

Най-доброто място за пътуващите през 2023 г. е сградата на унгарския парламент в Будапеща - тя отбеляза рекордните 7,34 точки. Видеоклипове на голяма неоготическа сграда на брега на река Дунав са гледани повече от 887 милиона пъти в TikTok на TikTok.

Второ място зае Дисниленд Париж - световноизвестният увеселителен парк получи 7,17 точки. Експертите отбелязаха голям брой възторжени отзиви за посещението му и голям избор от качествено настаняване за туристи наблизо.

Разкриха опасността от изменението на климата за самолетите

Не изостава и Синята лагуна на Исландия (7,15 точки) - термалния извор и спа курортът беше похвален за своя "впечатляващ вулканичен пейзаж". Освен това северният щат многократно е наричан един от най-безопасните в света.

Четвъртото място в класацията е за Площада на Испания в Севиля, петото - за храма Ангкор Ват в Камбоджа. Топ 10 включва ватиканската базилика Свети Петър в Италия, El Ateneo Grand Splendid Theatre в Буенос Айрес, Аржентина, Акропола на Атина, Новозеландския музей в Уелингтън и статуята на Христос Спасителя в Рио де Жанейро, Бразилия . В списъка няма руски забележителности.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай