logo

Тръгва уникален круиз само за жени

Тръгва уникален круиз само за жени

Пътуването през източната част на Карибите ще продължи седем дни

През пролетта на 2020 г., круизната линия Bridge the Gap ще изпрати женски лайнер за първи път в историята.

В допълнение към факта, че сред пътниците ще има само жени, екипажът на кораба също ще се състои изцяло от нежния пол.

Кейт МакКу, първата американка, станала жена капитан на круизен кораб, ще бъде начело на кораба. Освен нея, екипът ще включва още 27 жени от 12 държави.

Шок и ужас на луксозен круиз! Пътниците не могат да спрат да повръщат, а цели семейства…

Пътуването през източната част на Карибите ще продължи седем дни. През цялата седмица пътниците ще могат да присъстват на събития, насочени към вдъхновяване на жените да продължат кариера в морската област.

Жените ще могат да слушат експерти, които ще изнасят лекции, както и да гледат мотивационни филми.

Bridge the Gap подчерта, че една от основните им мисии в момента е да преодолеят разликата между половете. По света само 2% от моряците са жени.

Лайнерът ще плава на 8 март в Международния ден на жената.

А ето и няколко правила, които трябва да знаете, ако ще се подготвяте за круиз, написани от американската блогърка Джейн Баримор:

Не носете алкохол в багажа си! Качването на круизния кораб с алкохол е забранено и колкото и да си мислите, че сте изобретателни, а аз съм сигурна, че сте, с годините опит круизният персонал се е нагледал на всякакви трикове – уиски в шампоанчета, водка в бутилки от минерална вода или мента в шише за вода за уста...

Осъзнавам, че ви дадох няколко добри идеи, но не ги използвайте или поне не ни издавайте.
Залепете си багажната лента, надпишете я и си заключете куфара!

Преди да се отправите към салона за чекиране ще трябва да оставите багажа си на определеното за целта място на круизният терминал.

След като мине задължителната проверка, стюардите ще оставят багажа ви пред каютата – едва ли другите пасажери ще се осмелят да поровят в него, но защо е необходимо да се притеснявате допълнително за това?

Круизната компания не носи отговорност за загубени или откраднати вещи.

След като ще останете за няколко часа без куфар в деня на отплаването на кораба ви би било добра идея да сложите чифт резервни дрехи в ръчния си багаж, бански костюм и слънцезащитен крем (за да отдъхнете на басейна), дрехи (за да се насладите на вечерята си в чисти дрехи), презервативи (за да се насладите на друг вид неща), лекарства, фотоапарат, зарядно за телефон и каквото още сметнете за необходимо за първите ви часове на кораба.

При регистриране на кораба е необходимо да представите кредитна карта – не, няма да стане с дебитна, така че подсигурете си поне една кредитна карта на каюта.

Скандални разкрития за секса по круизите! Персоналът заработва допълнително като...

Ще блокират определена сума от нея, за да можете да се възползвате от всякакви хубавини на кораба, без да се налага да вадите пари в брой за всяко отделно нещо. По всяко време на круизното ви пътуване ще можете да следите колко пари и с какъв замах харчите.

А в последният ден ще теглите чертата и ако сте от късметлиите, на които круизната компания трябва да върне пари, то това ще се случи в рамките на две-три седмици след приключване на пътуването ви.

Качвайки се на кораба ви взимат международния паспорт. За по-бързо и безпрепятствено преминаване през различните пристанища ви дават бордна карта, която играе ролята на ключ за каютата, личен документ, разплащателна сметка и всъщност е много, много важна мултифункционална ценност, без която няма да можете да се качите обратно на кораба, така че – носете я със себе си винаги.

Голямо улеснение е да си носите бадж, в който можете да поставите картата си и тя да ви бъде винаги под ръка без да се притеснявате, че с увеличаване на количеството коктейли се увеличава и шанса да бъде загубена някъде на кораба.

Морска болест - Не се притеснявайте предварително за морската болест – изчакайте най-напред  да ви сполети.

И ако това наистина се случи – отидете на рецепция, персоналът там ще направи някое от следните неща – ще ви даде хапче, ще ви предложи да не седите в каютата си, а да се качите на палубата и да зареете поглед към хоризонта или ще ви предложи да хапнете зелени ябълки и/или джинджифил.

Ако сте загрижени за морската болест, която може да ви сполети, вземете превантивни мерки още преди да усетите първите симптоми и не се двоумете пред възможността да използвате и други методи за лечение (двойно уиски, водка с портокалов сок или защо да не импровизирате сами?).

Последен ден - Както повечето хубави неща в живота, така и круизните пътувания все някога приключват. А за да стане това без неприятни емоции е важно да знаете няколко основни неща.

В последната вечер на круизното ви пътуване ще получите разпечатка на разходите, които сте направили по време на плаването. Проверете я още тогава, за да имате време да оспорвате ако нещо не е описано коректно.

Трябва да  приготвите куфара си още предната вечер и да го оставите пред каютата си. Не забравяйте да оставите в ръчния си багаж важните документи, фотоапарата, четката си за зъби и последно, но със сигурност не по важност – дрехи за следващият ден!

Ще се изненадате колко хора слизат по пижами от круизните кораби.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

Коментирай