logo

В Канада има закони, които силно удивляват европейците

В Канада има закони, които силно удивляват европейците

Като този, че ваната не трябва да се пълни повече от 9 сантиметра

Канада е много удивителна страна, макар и не най-популярна сред пътешествениците. Нейната култура е тясно преплетена с европейската, но има малки различия. Уникален климат, красива дива природа, преобладаваща дори в най-големите градове - това не са единствените черти на Канада. Държавата има редица закони, които изненадват много европейци.

5 странни и забавни закони в Канада

Всички напитки, съдържащи кофеин, трябва да бъдат тъмни. Ако обичате кафето с мляко, тогава този закон е малко вероятно да ви хареса. Не, можете да си поръчате лате във всяко кафене, но то ще бъде значително по-различно от това, което сте пили у дома.

Обърнете внимание! Законът се прилага прилага за енергийните напитки по подобен начин, тъй като те съдържат кофеин, но могат да имат различни цветове. Поради това много цветни напитки с кофеин са забранени.

Назоваха кои са най-големите туристически разочарования

Ако се нараните и трябва да превържете спешно раната или сложите лепенка, ще трябва да потърсите усамотено място, тъй като на обществени места е забранено да го правите. Неспазването на този закон е наказуемо с глоба до 100 долара (в зависимост от региона).

В някои градове, особено в град Етобиоко, е забранено да се напълва ваната с повече от 9 сантиметра. Канадските власти третират потреблението на вода с голям трепет, разбира се, никой няма да застане с линийка в банята, но ако хванат нарушител, той е изправен пред глоба.

На канадците е забранено да променят облика на къщата без съгласието на правоприлагащите органи. Ако къщата се намира в Алберта и е от дърво, тогава боядисването на външното покритие е строго забранено. Познаването на този закон не е от значение за туристите, но ще бъде полезно за тези, които планират да се преместят завинаги в Канада.

В някои градове в Канада трябва да платите за почистването на сняг, особено въпросът е строго повдигнат в Отава. Ако тротоарът близо до къщата ви е покрит със сняг и снегът не се отстрани в рамките на 24 часа, общинските работници ще го направят сами, но ще трябва да платите за техните услуги.

Други особености на Канада

Много туристи са притеснени не само от странните закони, но и от климатичните условия, както и от няколко други фактора.

Първо, климатът в Канада не е толкова суров, както се смята. Тук зимата наистина е много студена, но не по-студена, отколкото в много части на Европа. В някои южни райони температурата може да е по-висока от нашата, но това е голяма рядкост, а разликата е малка: 1-2 градуса.

За местните жители почти няма значение външния вид. Ето защо, за да отидете на разходка, не е нужно да се приготвяте повече от час. Най-интересното е, че възрастните жени (над 40 години) могат да изглеждат много по-добре от младите момичета, тъй като все пак обръщат малко внимание на външния си вид.

Канада е удивителна държава с много уникални особености, които не могат да бъдат изброени накратко. Дори за някой, който се е преместил там преди повече от 10 години, винаги среща нещо ново и необичайно.

Двойка затъна в блато с крокодили, спаси се по изненадващ начин

Федералната система напомня на САЩ, тъй като във всеки регион законодателството може да бъде много различно. Освен това, ако човек живее в Отава в продължение на 10 години и иска да се премести в Соскачуан, той ще трябва отново да се запознае с местните закони, така че портфейлът му да не се изпразва от многото нелепи глоби.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай