logo

В Люксембург живеят 170 народности!

В Люксембург живеят 170 народности!

Навсякъде в страната се стига максимум за два часа

Заобиколен от Германия, Белгия и Франция, Люксембург е една от най-малките страни в Европа и в света. Той е широко известен със своите средновековни замъци, запазена природа и лозя, но и приятен живот в многоетническа общност.

Това са някои от най-мистичните места в света

Столицата, която също се казва Люксембург, често се нарича двуетажен град от 10 век, гордо застанал на висока скала над зеленината, в която се помещава модерната част на града. Най-добрият начин да я обиколите е да се впуснете в популярна двучасова разходка, която води туристите през исторически стени и забележителности, през каменни улици с църкви и кули.

Трябва да видите и малкия площад с пешеходната зона Place d'Arme, както и Jeanne de la Corneis, най-красивата тераса в Европа. Това е алея с изглед към долината и Бок Казама, тунели, прокопани през дефилето. Откроява се красотата на двореца на Люксембург, датиращ от ранното средновековие.

Страната има близо 450 000 жители, повечето от тях люксембургци и португалци и общо 170 различни нации. Стандартът на живот е много висок, а доходът е стабилен. В Люксембург има и няколко институции на ЕС, като Европейският съд, Сметната палата и Европейската инвестиционна банка.
Люксембургската кухня напомня на немската гастрономия, както и на ястия от страни от Централна Европа. Френската и италианската кухня също са популярни и много ресторанти сервират национални ястия от тези страни. Люксембург може да се похвали с редица лозарски площи и тук често се срещат вино и известната люксембургска ракия.

Люксембург е известен и със своите ренесансови сгради. Би било хубаво да посетите Евангелската катедрала, защитеният от ЮНЕСКО град Казатам и Златната дама - паметник на войниците от Първата световна война. Най-известният символ на града обаче е мостът Адолф, дълъг 153 метра.

Защо е опасен печатът от Мачу Пикчу в паспорта ви

Северен Люксембург изобилства от природни красоти. В горното течение на река Сура се намира Националният парк и целият район е известен със своите видове птици и пеперуди, както и със своите спиращи дъха пейзажи.

Източен регион

Люксембургската „Малка Швейцария“, или източният регион на Мюлертал, е кръстена на хълмистите райони, наподобяващи Швейцария. Основен град е Ехтарнах, който е и най-старият в цялата страна.
Туристите също посещават град Клерво на север. Едноименният дворец и църквата "Св. Кузма и Дамян", датиращ от Средновековието, са дестинации, която всички туристи трябва да посетят.


Туристи с велосипеди

Люксембургците са доста страстни колоездачи. Имат 600 км градски и 700 км планински колоездачни пътеки, които минават през живописни пейзажи и недокосната природа. Организираните обиколки с велосипеди с водачи се провеждат тук всеки ден.


Две евро - два часа

Само за две евро, колкото е дневната тарифа за абсолютно всеки влак, автобус или трамвай в страната, можете да пътувате общо два часа. Това е така, защото в Люксембург можете да стигнете навсякъде в рамките на два часа.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

STOYAN

STOYAN 14.03.2020 15:19

ОТ 1 МАРТ 2020 ТРАНСПОРТЪТ В ЛЮКСЕМБУРГ - АВТОБУС, ТРАМВАЙ, ВЛАК - НА ЦЯЛАТА ТЕРИТОРИЯ НА СТРАНАТА Е НАПЪЛНО БЕЗПЛАТЕН ЗА ВСИЧКИ . БИЛЕТИ НЕ СЕ ПРОДАВАТ.

http://coronavirus.eti.pw

http://coronavirus.eti.pw 16.03.2020 11:08

http://tools.eti.pw/coronavirus-covid-19-map.php