logo

В този град и най-малките апартаменти струват 500 хиляди долара

В този град и най-малките апартаменти струват 500 хиляди долара

Хонконг е пълен с милионери и милиардери. По брой на най-богатите жители в планетата Хонконг отстъпва само на Ню Йорк, Токио и Париж. Как живеят местните богаташи и колко, например, там струват недвижимите имоти?

Всеки седми жител на този район е милионер, а милиардерите са 93. И още - това е градът с най-високите цени на имоти в света. 

В този гъстонаселен град живеят 7, 4 милиона души. 

Най-богатият жител на Хонконг е Ли Кашин, състоянието му се оценя на 29,3 милиарда долара. Независимо, че скоро ще стане на 91 години, той е един от най-влиятелните азиатски бизнесмени. 

Българка изживя пътуване на мечтите до Хонконг и разказа как може да си прекараме евтино там

И още нещо интересно за Хонконг - вече осма година подред той е най-скъпият град в света. Средната цена на имотите там е 1, 28 млн. долара. 

Жилищата на обикновените хора са много малки и тъмни, но независимо от това също са скъпи - около 500 хиляди долара. 

Това е най-странният квартал в целия свят! Контролира се от мафията, но...

Victoria Peak Garden е сред най-популярните сред туристите места. Това е най-високата точка на Хонконг. Планината се намира в западната част на острова, а името си е получила в чест на кралица Виктория.

През март 2018 година купувач е заплатил за имот, намиращ се Victoria Peak Garden 178, 4 милиона долара. И досега това се счита за най-скъпата сделка за недвижим имот в цяла Азия.

И все пак, този рекорд може да бъде надминат. В момента се продава имот за 446 млн. долара, но засега не е намерен купувач.

И все пак - Хонконг е зелен оазис с множество водоеми. Богатите хора от света ще смятат този град дълго истинския рай на земята. 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай