logo

Хотели в популярна страна спират да издават мини шампоани и сапуни на туристите

Хотели в популярна страна спират да издават мини шампоани и сапуни на туристите

Освен това ще бъдат забранени четки за зъби за еднократна употреба, чехли, шапки за душ и бръсначки

Хотелите в Тайван спират да издават тоалетни принадлежности за еднократна употреба на посетителите в хотелите. За това пише порталът Wion.

Обезумял морски тюлен се нахвърли върху турист

Според изданието по този начин Агенцията за опазване на околната среда (EPA) на популярния регион на Азия иска да подобри околната среда и значително да намали количеството пластмасови отпадъци. Според проектозакона хотелите от юли 2023 г. няма да могат да поставят минишампоан и сапун в стаите с капацитет от 180 милилитра или по-малко.

Освен това ще бъдат забранени четки за зъби за еднократна употреба, чехли, шапки за душ и бръсначки. Туристите трябва да ги носят със себе си. Въпреки това, ако е необходимо, гостите могат да поискат еднократен комплект при настаняване.

Пиян турист прави секс на публично място в Тайланд ВИДЕО 18+

Отбелязва се, че за нарушение на закона собствениците на хотели са изправени пред глоба от 50 до 250 долара.

По-рано през декември беше съобщено, че Европейската комисия ще забрани на хотелите да използват миниатюрни опаковки за домакински продукти, включително шампоани, душ гелове и лосиони за тяло. Тази мярка се предприема за намаляване на количеството пластмасови отпадъци.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

kriskayl357

kriskayl357 26.01.2023 10:18

Пъхат си ги в путките и гъзовете - затова,

Децивилизация

Децивилизация 27.01.2023 17:11

Защо пък мини кога дупките са вече по разширени .. :))))) Ползвайте обикновен сапун за да не си тровите тялото с химия .Косата със сапун става прекрасна .