logo

Заради това ястие си струва да прелетите през цялото земно кълбо

Заради това ястие си струва да прелетите през цялото земно кълбо

Колкото и да ви се стори странно, не е задължително да посетите скъп ресторант

Всички са чували за Мишлен, за който най-високата категория от три звезди означава, че си струва да посетите този ресторант именно заради вълшебните творения на главния готвач. 

В Сингапур има едно място, където изумителният чили - рак може да получи поне пет звезди. На практика, ако опитате това невероятно ястие, може да забравите за всички развлечения и чудеса на този град на бъдещето. И си струва да прелетите през половината свят, за да вкусите от това блаженство. 

Туристка разказа защо тези три ястия в Чехия са толкова вкусни и няма начин да не ги опитате

Колкото и да ви се стори странно, не е задължително да посетите скъп ресторант. Най-добре е да потърсите уличните продавачи на храна на вечерния пазар. Там творят вълшебства майстори, на които биха завидели и носителите на Мишлен.

Нека не ви смущава това, че ще опитвате улична храна. В Сингапур има такива строги санитарни норми, че въобще не трябва да се притеснявате за чистотата. 

Раците задължително ще бъдат живи, ще ви ги покажат и ще ви оставят сами да си изберете. 

Неслучайно именно в Сингапур е единственият уличен търговец на храна, удостоен със звезда Мишлен. 

Вкусната карта: Страните с най-добрата храна в света

Ако си поръчате от тези невероятни раци, те ще ви бъдат поднесени с изумителен сос, към който ще добавят малки хлебчета и свежи зеленчуци, които да намалят остротата на чилито. 

Доматеният сос е и сладък, и остър и достатъчно плътен, в който е било разбъркано и яйце, всъщност е невъзможно да се опише цялата палитра от вкусове.
И може да бъдете сигурни - точно това ястие се сервира само на вечерния пазар в Сингапур. 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай