Туристка разказа защо тези три ястия в Чехия са толкова вкусни и няма начин да не ги опитате

Туристка разказа защо тези три ястия в Чехия са толкова вкусни и няма начин да не ги опитате

Чешката кухня е доста проста, абсорбира традициите на много гастрономически култури, затова е сходна с няколко традиции едновременно: немска, полска, австрийска. Ето защо е трудно да се разбере какво е национално ястие и какво е просто заемка. Въпреки това, трябва ли да се изненадваме от това, при положение, че например в руската кухня да речем кнедлите се считат за традиционни, но тяхното авторство е успешно присвоено от китайците.

Въпреки това има ястия, които въплъщават духа на чешката кухня: сърдечна, проста, богата, не пикантна, но много вкусна. В Чехия има много супи, в местната кухня няма достатъчно зеленчуци, но много месо, закуски и сладкиши. Така че ето три от най-обичаните ястия:

Екзотичното съчетание, наречено афро-азиатци: как изглеждат децата на "черни" и "жълти"?

На трето място ще поставим говеждо ястие, наречено свичкова на заквасена сметана. В действителност, това е говеждо задушено със сметанов сос с нарязани зеленчуци: лук, целина, моркови и подправки. Има опция с гъби, но на мнозина им харесва по-малко от класическата версия. Месото за това ястие е от отлично качество и се топи в устата. Гарнитурата обикновено се сервира с кнедли, понякога допълнително се поднася нещо, наподобяващо сос пюре от червени боровинки. Оближи пръстите си!

Фантазиите се сбъдват! Резервирайте си плацикане в джакузи с гореща порно звезда – ето къде

Даваме второто място на две ястия наведнъж - не можем да изберем. Това е пържен джолан и свински ребра в мед. За тези, които обичат свинско месо Чехия е истински рай. Джоланът може да се опита на различни места, но най-добре е на уличните скари, особено след като там можете да вземете каквато си искате порция, ресторантите често дават парчета по  1.5 кг. Ребрата са много меки, пикантно-сладки, просто божествени. 

А ето и ненадминатия фаворит - пържено сирене. То се нарича хермелин, прилича на камамбер или някакво меко панирано сирене. Най-вкусното сирене е в ресторант "При Лиска" близо до зоологическата градина в Прага.

Жена отиде на масаж в обичан от българите екзотичен курорт и свърши на инвалидна количка (ВИДЕО 18+)

Обикновено чехите и гостите на страната всички тези ястия поливат с много бира, която е истинска национална забележителност. 
Тортите останаха извън списъка, иначе щяха да победят всички останали ястия. Пражките торти нямат равни. И списъкът не включва страхотните вафли , особено Карлововарските, лимоновите. Те са толкова тънки, хрупкави, нежни! 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай