logo

Защо китайците са най-нежеланите туристи? Навсякъде!

Защо китайците са най-нежеланите туристи? Навсякъде!

Тези хора нямат понятие от идеята за лично пространство, пише известна блогърка

Туризмът е деликатна материя. Но има една граница, когато турист се превръща от нормален в ненормален. Така че, защо по целия свят не могат да понасят китайските туристи? Какво не е наред с тях? Със своето поведение те ужасяват другите.

Тази пролет се срещнах с феномена "китайски турист" по време на пътуването ми до Филипинските острови, пише известна блогърка. Моят съпруг си имаше вземане даване с тях по-рано и ме предупреди за всички неща, които могат да ме шокират. Но аз като че ли вярвам в най-доброто и се опитвам да видя доброто в хората, така че не вярвах на тези истории. Е, мислех, че може би той просто не е имал късмет и тези китайци са били просто случайно срещнати. Добре, реших да отида да видя. И видях ... Ето, ако накратко впечатлението ми от тях.

Ето какво се крие зад невероятните селфита на красавици от пътешествията им

Летяхме от Филипините през Пекин. Имаше моменти в Пекин, които разколебаха моята толерантност, но засега тя остана на място и реших, че те не изглеждат толкова ужасни, тези китайци.

Какво ме възмути в Пекин?

Например, седнахме в ресторант в центъра на Пекин, близо до главния площад Тянанмън. Това е като да влезеш в ресторант близо до Червения площад, за да го видиш от прозореца. Тоест, прилично място, изглежда, такова място трябва да посещават не прилични хора и не можеш да приемеш техните лудории за обикновено селско поведение. И видях следното: китайците, всеки път избърсвайки устата си със салфетка, я хвърляха на пода! На пода! И под масата се събираха десетина със сигурност!!! И това не просто едно единствено прасе да влезе в ресторанта, такава бе картината под всяка втора маса.

А как се държат в метрото! Това наистина ме потресе. Аз живея в Москва и съм добре запозната с етикета на пътуването в метрото, ако можете да го наречете така.

Вижте кои са десетте най-мистични места на планетата

Нормалните хора, влизащи във вагона, винаги се позиционират по-далеч от вратите, ако не е необходимо да слязат на следващата спирка. Така че, китайците не са нормални хора! Те се тъпчат пред вратата, забити погледи в телефона и изобщо не им пука за другите. Просто те не съществуват за тях. В същото време, когато се опитвате да слезете, пробивайки си път през тази блъсканица, те ще направят такива недоволни физиономии, че просто няма думи. Особено жените, не само че стоят на грешното място, но и негодуват.

Тези хора са лишени от такива понятия като такт, лично пространство, публично пространство, така че  мисля, че те дори не познават тези думи.

Ето един пример. За китайците е напълно нормално да се оригват. Или да се прозяват с цялата си уста в пълния й обем.

Когато седяхме през нощта на летището, всички обикновени туристи или спяха, или говориха тихо. Тези хора обаче викаха или се караха, сякаш освен тях нямаше никой друг. 

Боже, колко е отвратително, всичко, до което стигат. Как мога да свикна с това сега?! Къде е моята морална компенсация???

Те също така говорят без спиране. Стояхме на опашка за регистрацията на полета, а зад нас, както обикновено, имаше китайци. И една жена разговаряше през всичките 40 минути, докато чакахме. Друга пък така викаше, че се притеснихме, че няма да й остане въздух в дробовете. 

Същата картина се повтори и в самолета. Светлината угасва, всички спят, а те изведнъж се активират. Те не знаят как да пътуват сами, винаги са поне тридесет души в група. И тази тълпа е разпръсната из целия самолет: там има десет, пет тук, и така нататък. Така че, когато те се активират, те започват да се разхождат из салона на самолета, да викат силно, за да говорят, о, това е истински  ужас.

Така стигнахме до една от най-отвратителните прояви на китайския манталитет. МИРИС! Това е ужас. От тях смърди са гнило и сякаш не са се измили две седмици. Откъде идва тази смрад и защо ги преследва? Това е техният вид суперсила, така че другите туристи да не идват при тях и не дай Бог, да не седнат до тях?

Като цяло, мои приятели, съветвам ви с цялото си сърце:

1. Избягвайте по всякакъв начин китайски авиокомпании и пътувания през Китай, ако има друга алтернатива;

2. Ако видите приближаваща се група от китайци отдалеч, бягайте, променяйте траекторията на движение, направете всичко, за да избегнете среща с тях.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай