logo

Защо китайската армия охранява тези древни сгради на 8000 години?

Защо китайската армия охранява тези древни сгради на 8000 години?

Експертите предполагат, че гробните могили почти сигурно съдържат изгубени императори и артефакти, които биха задминали откритието за Тутанкамон

На повече от 100 км от древния град Сиан сред обраслите гори се издигат десетки пирамидални могили, които от хилядолетия са обвити в мистерия. Западът разбра за тях, когато Фред Майер Шрьодер, американски търговец, за първи път съобщава за „енигмата“ през 1912 г.

По това време той пътувал в провинция Шанси с водач, където записал подробно описание в дневника си, отбелязвайки, че е видял една гигантска пирамида с височина около 1000 фута и почти два пъти по-висока, заобиколена от много по-малки пирамиди.

Кой е построил пирамидите в Тенерифе: масоните или митичните хора Гуанча

30 години по-късно пилотът на ВВС на САЩ Джеймс Гаусман открил  „чисто бяла“ структура, която е два пъти по-голяма от Великата египетска пирамида, докато летял над Азия.

„Забележителното нещо беше главният камък, огромно парче подобен на скъпоценен камък материал, който може да бъде кристал. Нямаше как да кацнем, въпреки че ни се искаше. Бяхме изумени от необятността на това нещо", казва той.

Две години по-късно полковник Морис Шийхан, директор на Trans World Airline за Далечния изток, съобщава същото.

В началото на 20-те години на 20-и век немският изследовател Хартвиг ​​Хаусдорф търсел масивна пирамида, но не успял да я намери. Съобщава се, че той е открил "китайските военни, които внимателно патрулират района".

Днес Google Earth ще покаже на всеки с точните координати доказателства за не една, а около 40 пирамиди. Те са покрити с дървета и трева и много от тях датират от преди 8000 години. Регионът по същество е китайската версия на египетската Гиза и Долината на царете, събрани в едно, като се имат предвид слуховете за огромен брой кралски особи, които намиращи се под повърхността.

Още през 17 век римски йезуит пише за пирамидите, а през 1785 г. френският ориенталист и синолог Жозеф дьо Гинес написва „Есе, в което доказваме, че китайците са египетска колония“.

Досега на западни археолози рядко е било позволявано да изследват тези места и някои твърдят, че храстите са били умишлено засадени, за да запазят структурите в тайна.

Но експертите предполагат, че гробните могили почти сигурно съдържат изгубени императори и артефакти, които биха задминали откритието на Хауърд Картър от 1922 г. за Тутанкамон. През 1974 г. светът надникна в наистина необикновената история на Китай, когато двама фермери разкопаха близо до Сиан и откриха прочутата теракотена армия на първия император на Китай Цин Ши Хуанг.

Имаше легенди, че той е погребан в истински мини-град с дворци, карети, съкровища и всичко останало, от което ще има нужда в отвъдния живот - и благодарение на късмета или съдбата тези фермери удариха джакпота. Мястото е толкова масивно, че изследователите „ще копаят с векове“, каза археологът Кристин Роми пред Live Science през 2012 г.

Но самият император никога не е открит.

Властите са отворили някои обекти за туристи, като например мавзолея Хан Янг Линг, но никой няма право да копае в тях. Правителството на Си Дзинпин казва, че все още няма технология, която да разкрие пирамидите, без да повреди съдържанието им.

Д-р Роми по-рано отбеляза: „Това, което правят, е наистина умно. Помислете за цялата информация, която сме загубили само въз основа на методите на разкопки от 30-те години на миналия век."

„Можехме да научим много повече, но тогава методите не бяха същите, както сега.“

„Дори и да мислим, че разполагаме с отлични археологически методи за разкопки, кой знае, може би след век, ако отворим тази гробница.“

Мистериозните пирамиди, открити в Русия, могат да пренапишат човешката история СНИМКИ

Почитането на традициите на китайската култура може да означава, че те просто искат да оставят своето кралско семейство на мира. 

Но поради факта, че тази област е обвита в мистерия, някои експерти дори се съмняват дали Бялата пирамида съществува. Експертите все още спорят както за мястото, така и за възможността за изграждане на подобно монументално съоръжение.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

dido

dido 21.01.2023 11:34

една от тях е гробницата на луцифер,,,,имат си предание какво ще стане ако я отворят