logo

Мистериозните пирамиди, открити в Русия, могат да пренапишат човешката история СНИМКИ

Мистериозните пирамиди, открити в Русия, могат да пренапишат човешката история СНИМКИ

Много от учените, направили научна експедиция до това енигматично място, смятат, че Колският полуостров може да е прародината на най-древната цивилизация на Земята

Откриването на най-ранните пирамиди в света на Колския полуостров може да потвърди съществуването на древна цивилизация на руска територия.

Откриването на най-ранните пирамиди в света на Колския полуостров може да потвърдят съществуването на древна цивилизация на руска територия. Цивилизацията вероятно предшества египетската цивилизация дълго време. Археологическите разкопки на пирамидите на Колския полуостров, за които се смята, че са поне два пъти по-стари от египетските пирамиди, бяха възобновени миналата година. Все още не се знае от кого и как са построени.

Мистерията на пирамидите на Колския полуостров

Колският полуостров е полуостров, разположен в района на Мурманск в европейската част на Русия. През него текат Баренцово и Бяло море. Площта е около 100 000 квадратни километра. На север има тундрова растителност, докато на юг има горска тундра и тайга. Климатът на полуострова е леко хладен през цялата година.

8 странни правила в Япония, които трудно разбираме

Изключителното откритие на най-старите пирамиди в света на Колския полуостров показва съществуването на легендарната Хиперборея. Полуостров Кола наскоро се превърна в очарователно място за научни изследователи и ентусиасти.

Много от учените, направили научна експедиция до това енигматично място, смятат, че Колският полуостров може да е прародината на най-древната цивилизация на Земята. Откритията на учените за стъпаловидни пирамиди и масивни каменни плочи, прецизно изсечени преди 9000-40000 години, предоставят убедителни доказателства за тази невероятна идея.

Хиперборейците ли са отговорни за пирамидите в Кола?

Археолози са изследвали интригуващи пирамидални структури на Колския полуостров, които имат потенциала да пренапишат нашата история. Пирамидите са построени с прецизност и се смята, че са на поне 9000 години, което може да е дори по-старо от Гьобекли Тепе, най-старият храм в света.

Най-ранното известно изследване на пирамидите в Кола се провежда в началото на 20-те години на миналия век, когато руският учен Александър Василиевич Барченко (1881–1938) пристига с научен екип, за да изследва енигматичните, неоткрити древни паметници в неизследваната част на Русия. Въпреки това, Барченко не е масов учен и към днешна дата неговите вярвания са противоречиви, както и интригуващи в същото време.

10 европейски дестинации, където ще ви оберат до шушка

Вътре в пирамидите на Кола има неизвестни празнини и камери

През 2007 г. руски експедиционен екип се опита да проучи Колските пирамиди. Сред тези експерти бяха прессекретарят на Пулковската обсерватория Сергей Смирнов, кандидат на физико-математическите науки, Валерий Чудинов, професор от Руската академия по естествени науки, и Дмитрий Субетто, професор, доктор на геоложките и географски науки.

Пътуването беше по-трудно и рисковано, отколкото изследователите очакваха. Колските пирамиди са в уединено място и жителите, лапите, се колебаят дали да им покажат маршрута.

Според един от членовете на екипа руските експерти са разгледали пирамидите от хеликоптер, но поради обширната зеленина не всички сгради са били видими от въздуха.

Техният хеликоптер почти се разби, но те стигнаха до старото място и проучиха тези странни сгради. Колските пирамиди, според руските геолози, са две високи 50 метра структури, свързани с мост и подравнени към кардиналните точки.

„Носихме уникално устройство, най-сложното геофизично оборудване – георадар Око – в експедицията“, обясни един от изследователите.

Подобно на рентгенова снимка, инструментът „ просветва “ вътрешното пространство на всеки предмет. Геолозите стигат до недвусмислено заключение: височините имат антропогенен произход; следователно те не са естествени хълмове, а създадени от човека пирамиди – продукт на човешки ръце. Вътре в пирамидите има пропуски и неоткрити стаи.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

007

007 23.08.2022 17:22

Лятото в този район е +12гр, и самото лято продължава 1,5мес. Въпросните "пирамиди" са природен феномен и нямат човешки произход, по тия места растат 2-3 нискорасли дървета, климатът е субполярен. Най-близката "цивилизация" е на лапландците, които си живеят в каменната ера.

Largo

Largo 23.08.2022 17:32

Каза 007 и посочи с пръст и си мисли,че е така и друго няма защото е българин а когато българина казва значи е така защото плюнчо си вярва и му харесва да си избиват комплексите

Blackradio

Blackradio 23.08.2022 18:58

Поредната псевдонаука иначе казано пълни измишльотини и върволица от "изследователи на неизвестното и криеното от официалната наука". Изгледах няколко клипа и не видях ни пирамиди ни дяволи а само някакви камънаци въпреки обещанието, че тайните били разкрити.

klqf

klqf 23.08.2022 19:00

Поне 9000 години означава че са прекопавали ледниците за да ги построят.

Колко още има

Колко още има 24.08.2022 2:51

да се открива. На папагалите им е лесно да кажат “Такова животно нема, от нема как да има!” и да махнат с ръка. Когато си учен обаче, нещата не са толкова прости…

Отвратителни преводи

Отвратителни преводи 24.08.2022 8:13

Некадърни журналя (преводачи). Най-забавно за аудиторията е да превеждаш нещо, което не разбираш. А е добре и да пишеш по 5-6 пъти една и съща глупост!

Largo

Largo 24.08.2022 10:11

В Русия има цивилизация , колкото в гумно - витамини ! Нито в миналото, нито в настоящето, а още по невероятно в бъдещето, цивилизация е имало или ще има ! Не напразно е наричана Империя на Zлото !

Хиперборейчо

Хиперборейчо 24.08.2022 21:58

А с какво са се хранели и къде са живяли строителите на тези пирамиди. Къде са кариерите за добив на материалите.

Алекс

Алекс 25.08.2022 9:33

Много хейтъри тука що така бе другари