logo

4 страни, в които е по-добре да отидете през зимата, отколкото през лятото СНИМКИ

4 страни, в които е по-добре да отидете през зимата, отколкото през лятото СНИМКИ

Все повече хора решават да избягат от студа в зимните месеци и търсят бели плажове и сини океански води

В България лятото и зимата се почитат много повече, отколкото зимата и есента. Красиви плажове, високи планини и шумни курорти - можеш да откриеш тишина и спокойствие, както и шумно парти по всяко време. Но можеш ли да откриеш лято по време на зима? 

Все повече хора решават да избягат от студа в зимните месеци и търсят бели плажове и сини океански води. 

И всичко може да бъде перфектно, ако знаете по кое време точно къде трябва да отидете. Ние ще ви помогнем с това и ще ви посочим кои места са много по-добри за посещение през зимата, отколкото през лятото:  

Персийския залив
Защо не трябва да ходите през лятото: жегата е до +50°C.

Курортите на ОАЕ, пустините на Саудитска Арабия и персийското наследство на Иран привличаттуристи през цялата година, но през лятото потокът значително намалява. Причината е проста - жегата. 

Аклиматизацията при такива условия ще отнеме поне седмица. И ако не сте готови да се придвижвате през Арабския полуостров на кратки скокове от климатик до климатик, най-добре е да планирате пътуването си за по-хладните месеци.

Карибски острови
Защо не трябва да ходите през лятото: влага, тайфуни и цунами.

На теория Доминиканската република, Куба, Хаити и други места в Карибите, разположени близо до екватора, обещават на ако не климатичен рай, то комфортни +28°C със сигурност. На практика тази стабилност има няколко сериозни метеорологични „странични ефекти“ наведнъж - непоносима влага и периодични урагани, тайфуни и цунамита.

Дори и без да заплашват директно пътниците, те могат значително да развалят почивката: да провокират проблеми с настаняването и движението, храната и водата. Струва си да играете на сигурно и или да предпочетете друг сезон, или да се отдалечите от екватора.

Деринкую - тайният подземен град, построен от извънземни СНИМКИ

Югоизточна Азия
Защо не трябва да ходите през лятото: дъждовният сезон.

Неслучайно Бали, Тайланд и Виетнам са избрани за „зимуване“: през летните месеци има висок риск от обилни продължителни дъждове, които могат да замъглят добрите впечатления на останалите. Най-доброто време за пътуване в Югоизточна Азия е от ноември до март: този период се счита за "сух сезон". 

Южното полукълбо
Защо не трябва да ходите през лятото: по това време там е зима.

Климатът на високите географски ширини и планинските райони на южното полукълбо може да обърка дори опитни пътници, които са пропътували повече от хиляда километра. Баналният факт, че зимата идва под екватора през лятото, често просто излита от главите ни.

Следователно резервирането на билети от май до август до Патагония или високите части на Чили не е най-добрата идея. Много по-привлекателни са "преходните" месеци - март или ноември: цените в извън сезона падат до комфортни стойности, туристическият поток намалява, а от времето могат да се очакват обещаващи +20°C. 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

КОТКАТА

КОТКАТА 07.09.2022 13:18

Лятото и зимата..... отколкото зимата и есента?!? Гледате ли какво пишете или блеете?!!?!

До Котката

До Котката 08.09.2022 13:58

И на мен ми направи впечатление. Още в първото изречение и грешка