logo

5 причини да бягате далече от Рио де Жанейро

5 причини да бягате далече от Рио де Жанейро

Съществуват много митове и легенди за престъпността там и повечето са верни

Когато чуем за Бразилия, веднага си представяме красиви плажове, Сао Пауло, Рио де Жанейро, водопадите Игуасу и други подобни градове. Ако, обаче, наистина сте си набелязали тази дестинация, трябва да знаете няколко много важни неща за нея.

Бившата столица Рио де Жанейро, с нейната прочута статуя Христос Спасител, далеч не е толкова приветливо място, колкото някои си мислят.

Това е град с население от близо 7 млн. души има много неща, които със сигурност няма да ви харесат. Всъщност според много туристи е по-добре да избягвате този град въпреки световната му слава.

Топ 10 на най-грозните градове в света

Вижте 5 неща, които тотално ще ви откажат да видите Рио.

1. Улична престъпност

Съществуват много митове и легенди за престъпността в Рио и повечето са верни. „Бяхме ограбени точно на главния плаж Копакабана. От една фавела изскочи чернокож мъж и скъса синджирче от врата на един от нас“, разказва руски пътешественик.

Местните хора се научават да живеят в такава среда и не носят със себе си неща, с които не са готови да се разделят. Основното правило е – ако ви ограбват, дайте всичко, което имате. В Рио е почти невъзможно да сте спокойни на улицата, винаги трябва да следите кой е около вас.

2. Фавелите са опасни райони

Там полицията не припарва: Как изглежда животът в латиноамериканските фавели

Фавелите на Рио де Жанейро са известни в цял свят, защото там е изключително опасно. „Поехме риска сами да отидем там, което доведе до това, че попаднхме на черни младежи с автомати“, разказва същият блогър.

Казват, че някои фавели са безопасни и туристите могат спокойно да минават от там. Но и най-безопасните фавели могат да поднесат неприятна изненада.

3. Киберпрестъпност, измами с карти

Измамите с банкови карти са много разпространени в Бразилия. Силно непрепоръчително е да се използват местни банкомати, защото те могат да копират картата ви. Дори на места като летището не е безопасно.

4. Почти няма евтино местно бързо хранене

Ако в арабските страни, Индия и Мексико евтината бърза храна е на всеки ъгъл, в Бразилия такова нещо почти не съществува. Наистина има много хубава местна кухня, но тя може да бъде пробвана само в ресторанти, където цените никак не са евтини. А малкото фастфууд, която може да се намери, е почти изцяло американска – хот-дог, бургери, пица.

5. Липса на екзотика

Когато ходите до някоя далечна дестинация като Южна Америка, ви се иска да се потопите в нещо необичайно и екзотично. Когато се озовете в бразилските градове, разбирате, че животът тук е като в Европа или Америка. Това може да се окаже голямо разочарование.

Бонус: В Рио де Жанейро е наистина скъпо. Който може да си го позволи, лети с хеликоптер.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Ясно

Ясно 14.01.2022 7:55

Значи е като в циганската махала.

Якичко

Якичко 14.01.2022 9:04

Аз Ходих в Талнах, сега слят с Норсилк там наистина има екзотика, такава досега не бях виждал.

До Якичко

До Якичко 17.03.2022 17:46

Ходиш в Талнах,близо до Норилск,защото си въшльо и нямаш мангизи,но аз ходя и в Норилск ,защото имам приятели и там наистина е красиво и студено, но ходя и в Бразилия,Аржентина и много екзотични дестинации,защото мога да си го позволя. Простотията в НАШТА кочина е голяма.