logo

9 правила обяви Гърция за туристите

9 правила обяви Гърция за туристите

Те са въведени с цел да бъде ограничено разпространението на COVID-19, когато пътуванията се възобновят

9 правила обяви Гърция за туристите по курортите в страната, предаде news.gtp.gr. Те бяха представени в неделя от министъра на туризма Хари Теохарис и се включват в здравните протоколи за туризъм, които са създадени, за да се прилагат във всички хотели в страната и при входящите полети.

Правилата са въведени с цел да бъде ограничено разпространението на COVID-19, когато туристическите пътувания се възобновят.

Протоколите са изготвени от Министерството на туризма в сътрудничество с комисията по инфекциозни болести и гръцка обществена здравна организация. Те ще бъдат представени на туристическите предприятия за одобрение.

Полети:

– За да се качат на полет от чужбина до Гърция, пътниците трябва да имат валиден здравен сертификат, издаден в рамките на последните 72 часа, в който да се посочва, че не са носители на вируса COVID-19. Пътниците без здравен сертификат няма да могат да пътуват.

Защо столицата на САЩ си няма собствен щат

– Няма да има празни седалки при полети до, от и във Гърция. Капацитетът на самолетите ще бъде запълнен, за да бъдат подпомогнати авиокомпаниите.

– На пътници с полети до 4 часа ще бъдат сервирани само пакетирани храни.

– След тръгването си от Гърция туристите няма да бъдат тествани, за да се избегнe поставянето им под карантина в южната ни съседка.

Хотели:

– Един „карантинен“ хотел ще работи във всяка туристическа дестинация в Гърция. Там ще бъдат транспортирани туристи, за които се установи, че са преносители на коронавирус. Хотелите ще бъдат отдадени под наем на министерството.

– Всички гръцки места за настаняване ще бъдат задължени да имат договор с лекар, който да определи лично или дистанционно дали определен турист трябва да бъде тестван за коронавирус. Всички тестове на COVID-19 ще бъдат извършени най-късно до 6 часа, така че всеки, който се окаже положителен, може да бъде преместен в „карантинен“ хотел.

Градът, в който се пресичат три държави

– Специализирано обучение, свързано с хигиенните правила, ще се организира за персонала на всеки гръцки хотел.

– Няма да има бюфети (шведска маса) в гръцките хотели, а храната ще се сервира.

– Всички шезлонги ще бъдат на разстояние един от друг, като ще се осигурят и покривала за еднократна употреба за всеки посетител на плажа.

 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

ТАЗИ ГОДИНА ТУРИЗМЪТ Е МЪРТАВ

ТАЗИ ГОДИНА ТУРИЗМЪТ Е МЪРТАВ 16.05.2020 15:51

НИКОЙ НЕ ГОВОРИ КАК ЩЕ СЕ ПРЕВОЗВА БОЛЕН ИЛИ ТРУП И КОЙ КОЛКО ЩЕ ПЛАЩА ..... ЩЕ ИМА ТОЛЕМИ ТРАГЕДИИ С ТОЗИ ТУРИЗЪМ ------ НАЛИ СКИ КУРОРТИСТИТЕ ГО ДОНЕСОХА В БЪЛГАРИЯ И В ЕВРОПА ..............

ИНТЕРЕСНО КАКВА ЩЕ Е ТАЯ ПОЧИВКА С ТЕЗИ ПРАВИЛА

ИНТЕРЕСНО КАКВА ЩЕ Е ТАЯ ПОЧИВКА С ТЕЗИ ПРАВИЛА 16.05.2020 15:54

САМО ЛУД БИ ТРЪГНАЛ НА 100% СМЪРТ КАКТО В ЧУЖБИНА ТАКА И ТУК !

Angel Tanev

Angel Tanev 16.05.2020 22:02

Гостоприемните домакини от страната, където ни наричат "вулгари" са помислили само за прилитащите, а за тези, които им помогнахме за изплащането на скромна част от огромния външен дълг - ДА чакат второ пришествие или ваучери за почивка в България.

до ачо танев

до ачо танев 18.05.2020 6:32

мой, виж какви хапове имаш под ръка пий със шепите все някой от тях ще ти помогне

Qwerty

Qwerty 18.05.2020 8:41

Може също така да изискат от всеки решил да ходи в Гърция да преведе парите, които ще похарчи по време на почивката и да си остани вкъщи, а те ще му ивпратят снимки!