logo

БГ туристите забравиха за Турция и Гърция, ето коя е новата топ дестинация! СНИМКИ

БГ туристите забравиха за Турция и Гърция, ето коя е новата топ дестинация! СНИМКИ

Едно градче от няколко години насам привлича българските летовници, които искат да опитат нещо различно от България

Едно градче от няколко години насам привлича българските туристи, които искат да опитат нещо различно от България, Турция и Гърция.

Става дума за Поградец в Албания. Ако търсите семейна ваканция, Поградец е идеалното място да отидете. Градът се намира на югозападния бряг на Охридското езеро. 


Местоположението го прави популярна дестинация за туристи и много нови хотели, ресторанти и други удобства бяха построени, за да се погрижат за нарастващия брой посетители.

Замъкът, който трябва да видите преди да умрете - Мон Сен Мишел разкрива тайните си СНИМКИ

Почиващите в Поградец могат да се възползват от безплатни чадъри и шезлонги. На повечето от тях има денонощна охрана. Водата в езерото е много чиста. Поградец е известен с все още ниските си цени и спокойствието, което предлага. Поради тази причина става все по-привлекателна дестинация за туристи от България.


Регионът на градчето е богат на природни и исторически забележителности. Може да посетите природния паметник, Скалата Камье, която се намира в община Дардас (по пътя от Поградец за Корча, близо до село Оснат).

Той е висок 70 м и внезапно се издига от околния терен като "кораб, плаващ в море от зеленина“. , Църквата Марена , Археологическият обект и монументалните гробове на Селца се намират на 30 км от Поградец. Паметниците тук датират от 4 век пр.н.е. а петте монументални каменни гроба се срещат на много малко места другаде на Балканите.

(Снимки: Shutterstock)

Красив и горещ: Това е най-топлият град в България СНИМКИ

Най-посещаваните туристически места около Охридското езеро са Лин, Пойске, Худенище и Тушемищ. Заслужава си да посетите водоизточниците Дрилон, разположени на 5 км от Поградец. Не забравяйте за прекрасните ресторанти в района, предлагащи едни от най-вкусните ястия в региона; не пропускайте да опитате рибния специалитет Tavë Korani.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Сашо

Сашо 10.07.2023 17:16

Евтино,мръсни плажове,любезни!Толкова!

Георгиев

Георгиев 11.07.2023 5:10

Почивката беше прекрасна.Хотелът и плажът,доп.екскурзии,организацията , всичко беше на ниво,

дедо

дедо 11.07.2023 9:33

Наште хотелиери да четат

пурко

пурко 11.07.2023 19:24

носете си за всеки слу4аи и коран 4е албанците много не харесват християните