logo

Български плажове напират за престижния Син флаг

Български плажове напират за престижния Син флаг

Наградата „Син флаг“ е най-утвърденият еко етикет и стандарт в туризма, с който са удостоени повече от 4 000 плажа и яхтени пристанища в цял свят

През тази година за наградата „Син флаг“ кандидатстват 21 български плажа, с три повече в сравнение с 2022 г., съобщи за БТА председателят на Българско движение „Син флаг“ Станимир Георгиев. Да получи отличието е подало заявка само едно яхтено пристанище – „Марина Диневи“.

На национално ниво кандидатите вече са одобрени, допълни Георгиев. До края на април ще стане известна и оценката на международното жури, чието седалище е в Копенхаген, Дания.

Туристи посетиха луксозен курорт и признаха: Мислехме, че ще умрем

Три са новите кандидати през тази година да получат „Син флаг“, уточни Георгиев. По думите му това са плажовете „Бяла-юг“, „Хижа Черноморец-юг“ и „Св.Влас-изток“. 

Най-дългогодишен носител на „Син флаг“ у нас е „Слънчев бряг“, допълни Георгиев. Според него този плаж кандидатства за престижния сертификат от 1995 година. Сред дългогодишните носители са и „Слънчев ден“ и „Дюни“.

Плъхове, „големи колкото котки“, създават проблеми в морски курорт

Наградата „Син флаг“ е най-утвърденият еко етикет и стандарт в туризма, с който са удостоени повече от 4 000 плажа и яхтени пристанища в цял свят. Заслужилите го трябва да отговарят на редица критерии, свързани с качеството на морската вода, безопасността, услугите, удобствата за туристите. 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай