logo

Големите минуси на почивка в Хургада

Големите минуси на почивка в Хургада

Първо, почиващите в Хургада се оплакват от овехтели мебели, износени килими, старо спално бельо и разхлабени водопроводни инсталации в хотелите

Туристите отиват в Хургада заради топлото време, богатия подводен живот и интересните екскурзии, но все по-често нещо засенчва техните пътувания.

Известен магазин в Испания започва да взима пари от туристи за селфита

Порталът "Тънкостите на туризма", който състави тематичен рейтинг, съобщава за основните недостатъци на почивката в популярен курорт.

Първо, почиващите в Хургада се оплакват от овехтели мебели, износени килими, старо спално бельо и разхлабени водопроводни инсталации в хотелите.

Второ, практиката за разреждане на алкохол и безалкохолни напитки е популярна в много хотели. В същото време местните служители не само просят, но искат бакшиши за почти всяко действие, казват туристите.

Турските курорти, които самите турци избират за почивка

Като примери се посочват и завишените цени на обикновените хранителни стоки в местните супермаркети и нахалните таксиметрови шофьори, които могат да карат в неизвестни посоки, за да спечелят колкото се може повече пари.

Времето също не предизвиква възхищение сред пътниците. Туристите се оплакват от силни ветрове и пясъчни бури. Освен това в нетуристическата част на Хургада цари мръсотия и хаос, които ви пречат да се насладите на почивката и разходките.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

  

Коментирай

Има

Има 16.09.2023 11:27

Има и акули, влизат от Индийския Океан

БАЙ ИВАН

БАЙ ИВАН 16.09.2023 14:10

Местните особенности ! Но на друго място ги няма пирамидите

Куку

Куку 17.09.2023 12:28

Тъпаци, в Хургада е прекрасно! Ако изберете хотел 5 звезди, няма да имате проблеми с овехтели мебели, лоша храна и т.н. - както в целия арабски свят, както и в Турция. Климатът си е ок - в бг все едно не духа вятър! А екзотиката и красотата на рифовете е неописуема!